Een nieuw hoofdstuk

De afgelopen jaren heb ik meerdere keren een bootje gehad. De laatste heb ik hier geïntroduceerd. Wat ik nooit verteld heb is dat ik dit aluminium bootje niet meer heb. Nadat de havenmeester er tegen de afspraken in mee was gaan slepen, ook op het land, was deze ineens op meerdere plekken lek. Hij waste zijn handen in onschuld. Ik had er geen zin meer in. Een handige Harrie wilde het lekke bootje wel overnemen en dus ben ik al weer bijna een jaar visbootloos. En toen, plots, kwam twee weken geleden het bericht dat er een ligplaats voor me beschikbaar was in de haven van de visvereniging. Tegelijkertijd kon ik een bootje overnemen van een watersportliefhebber in Almere. En dus ben ik wederom in het bezit van een heuse karpervisboot.

Karpervissen uit een boot is natuurlijk het mooiste wat er is. Er gaat een wereld aan stekken voor me open. Op de Vecht is 95% van de oever niet bevisbaar. Het is ofwel privé terrein, of er staat metershoog riet. Of beide.

Beide

Gelukkig kan ik nu via het water elke stek bereiken. Mijn nieuwe bootje kan ik met de bijbehorende steekstokken overal neerleggen. Beelden zeggen meer dan woorden, hieronder dus een foto van mijn nieuw visbootje. 

karpervisboot

Mijn karpervisboot

Diverse benodigdheden zijn ook al binnen (zie header). De rodpodhouders heb ik gisteren op de zijkanten gezet. Zodra de kit droog is kan ik ermee vissen. Vandaag ga ik voorzichtig wat voeren. Achter het riet. Heel binnenkort dan de eerste poging vanaf de nieuwe boot. Ik heb er zin in! En natuurlijk houd ik u hier op de hoogte. Tot later!

Vorige bericht      Volgende bericht

3 gedachten over “Een nieuw hoofdstuk

  1. Hoelang heb je op de wachtlijst gestaan? Ik wilde dit jaar een visboot aanschaffen maar de wachtlijst is enorm lang mede door niet vissers die daar ook een bootje willen stallen 🙁

    Vissen op de Vecht kan ik voorlopig vergeten denk ik.

    Succes met je boot.

  2. Hoi Ate, leuk man zo’n karper boot ⛵ is wat anders dan zo’n rubber opblaasbare boot , veel plezier ermee. Ik ga deze week weer een poging wagen op het Drontenmeer
    Groet Remon.

    • Dank je Remon. En er komt ook nog een rubberbootje bij. Mijn Zodiac heb ik verkocht en binnenkort wordt de Proline 180AD geleverd. Ben erg benieuwd hoe dat bootje gaat bevallen als bijbootje, om te voeren of lijnen uit te varen. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.