17 Juni: Een visvloot!

Goedemorgen! Vandaag wil ik u updaten over mijn vloot. Eerder al heb ik u voorgesteld aan mijn kano. Ook de zodiac kent u ondertussen. Daar is een derde visbootje bij gekomen. Afgelopen week kocht ik een 14 ft aluminium bootje waarmee ik de komende jaren op zowel karper als roofvis hoop te gaan vissen. Laat me u voorstellen aan de nieuwste aanwinst. 

Nu staat deze boot nog op de kant. Komende week zal deze een ligplaats krijgen op de Spiegelplas. De Spiegelplas is een heldere zandwinput vlakbij Weesp waar prachtige snoeken en karpers zwemmen. Een nieuwe ontwikkeling in mijn visloopbaan dus.

visbootje

Mijn nieuwe visbootje, een alumacraft T14S

Het zodiacje is momenteel even uit de running. Een rot plekje in de spiegel ben ik aan het repareren. Daar neem ik de tijd voor, als het goed is kan de opblaasboot er dan weer jaren tegenaan.

Met de kano ben ik er afgelopen week nog even op uit gegaan. Een paar uurtjes heb ik op de Vecht zowel vertikalend als slepend met plugjes doorgebracht. Op de foto hieronder vaar ik met de kano langs de jachtwerf van Weesp.

Weesper jachtwerf vanuit de kano

Verticalen is lastig op de Vecht. Op de kano heb ik geen dieptemeter en het onregelmatige bodemverloop maakt het lastig vlak boven de bodem te pielen met een rubber visje. Slepend met diep duikende plugjes is om dezelfde reden ook een gok. Toen ik meerdere vissen aan de oppervlakte zag jagen besloot ik toch maar een ondiep lopend plugje er aan te knopen.

Ongesponsord wil ik u graag voorstellen aan het plugje dat me vervolgens twee snoekjes opleverde. Een Salmo Minnow 9 is dit. Ook vorig jaar heb ik hier veel snoekjes mee gevangen. Deze plug duikt iets meer dan een meter en dus erg geschikt om ondiep mee te vissen.

Salmo minnow 9 hot perch

Afgelopen vrijdag grepen twee vrijwel identieke snoekjes de plug. Ze zwemmen ondertussen weer vrij rond. Hieronder een foto van 1 van de snoekjes.

snoekje dat de plug greep

Qua karpervissen lijkt het alsof ik even een klein stapje terug heb gedaan. Dat is echter van korte duur. Momenteel wordt er druk gevoerd op het IJmeer. Over een paar dagen zal ik daar tot laat in de nacht vissen. Eens kijken of er IJsselmeerberen tot aanbeten te verleiden zijn. Later in de week zal er nog een tweede keer gekarperd worden. Daarover een andere keer meer. Tot dan!

 

 

Eén gedachte over “17 Juni: Een visvloot!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.