Over

Wie ben ik:

Mijn naam is Ate en ik ben een “sportvisser” uit Weesp. Ik ben geboren in 1974 en opgegroeid in Friesland. Tot mijn 18de viste ik daar erg veel, aanvankelijk vooral op witvis maar later vrijwel uitsluitend op karper. Na mijn 18de is het vissen vanwege studie en andere prioriteiten gedurende lange tijd een bijzaak in mijn leven geweest. Wel bleef de interesse. Mijn hengels echter dienden uitsluitend nog als kapstok voor spinnenwebben. Tot ik in 2015 verhuisde naar Weesp en besloot weer wat meer tijd voor het vissen vrij te maken. En dit blog over karpervissen te starten.

Waarom deze website:

Jarenlang heb ik met veel plezier het visblog van Rolf Bouman (“de peuteraar”) gelezen. Op vrijdag zat ik altijd klaar voor de updates van het blog “karperpassie” van Co Sielhorst op Totalfishing. In die tijd heb ik me al voorgenomen om op een gegeven moment zelf ook mijn visbelevenissen in een blog vast te leggen. Beide schrijvers zijn helaas gestopt met regelmatige updates. Ik ben echter weer begonnen met vissen en nu dus ook met schrijven hierover. Met behulp van dit blog over karpervissen wil ik een vislogboek creëren waarin mijn visavonturen worden vastgelegd en waarmee mijn ontwikkeling als karpervisser in de omgeving van Weesp gevolgd kan worden.

Over droomvissen:

De naam “droomvissen” zal elke karpervisser wel begrijpen. Voor niet-vissers is het misschien wat minder helder. Ik zal proberen in het kort uit te leggen wat ik hiermee bedoel. Er zwemmen in ons land unieke vissen. Sommige zijn enorm groot, andere hebben een uniek schubbenpatroon en weer andere vissen zwemmen op plaatsen waar je je in het paradijs waant. En wie weet zijn er vissen die dit allemaal combineren. Dat soort vissen hoop ik te vangen. Deze mystieke droomvissen heel even in mijn handen houden om ze vervolgens, na een snelle foto, rustig weer te zien verdwijnen de diepte in, terug naar hun eigen leefwereld. 

Wat kunt u hier verwachten:

Ten eerste wil ik deze site dus gebruiken als vislogboek waar op al dan niet serieuze toon visverslagen chronologisch worden opgeslagen. Daarnaast ga ik in “bespiegelingen” nu en dan mijn mening geven over karpervis gerelateerde zaken. En tot slot neem ik de vrijheid om ook andere zaken die ik de moeite van het melden waard vind hier te publiceren. 

Voor nu welkom en veel leesplezier.

Ate