30 Juni: Een plotselinge spiegelkarperwedstrijd

Afgelopen donderdag kreeg ik een mailtje van de Amsterdamse hengelsportvereniging. De heren van de spiegelkarperuitzettingen hadden besloten om dit jaar een extra spiegelkarperwedstrijd in te plannen. Een dag later (gisteren dus) zou de wedstrijd beginnen en deze loopt nog door tot zondagavond. Mooi getimed, maar gelukkig was ik net begonnen met voeren op twee plekjes. Dus meldde ik me aan. Gisteren werd plek 1 bezocht. Van 10 p.m. tot 2 uur ‘s nachts heb ik gevist.

Woensdag en donderdag had ik een beetje gevoerd. Niet een serieuze voorbereiding voor een wedstrijd, maar dit is de consequentie van geen facebook hebben. Ik vermoed namelijk dat daar de aankondiging van de wedstrijd al eerder was gedaan.

Mijn sweet-sixtynine boilie heeft me ondertussen al weer heel wat karper opgeleverd en ook gisteren was er een vis die de boilie niet kon weerstaan. Het was net donker toen mijn rechter hengel een piep gaf en zich boog. Vanwege de nabijheid van wat obstakels in de vorm van zeilboten en dukdalven had ik de slip vast en de baitrunner uit. De torpedovormige schubkarper, want dat was het, kwam niet op gang. Binnen een paar minuten had ik de vis op de mat. 

spiegelkarperwedstrijd 2018

77 cm karper, helaas met wat te veel schubben

Consequentie van de stevige dril was dat de vis nog energie over had. Ook dat demonstreerde deze even tijdens de het foto moment.

matoefening van de turn karper

Op de dikke mat met opstaande rand kan dat gelukkig geen kwaad. Na een paar plaatjes waarvan u hierboven het resultaat ziet liet ik de karper weer zwemmen. 

De volgende drie uren gebeurde er weinig. Bij het opruimen kwam ik er achter dat de haak van mijn linker hengel rond het lood hing. Niet voor het eerst. Ik moet me toch beter aan mijn streven houden om elk uur even opnieuw in te leggen. Later dit weekend hoop ik nog wat uurtjes te vissen. Wie weet komt die gewenste spiegelkarper dan alsnog langs.

Tot later!

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.