29 Juni: Jacht op de jagende snoek

Onlangs viste ik op karper bij een gemaal. Karper zag ik helaas dit keer niet op mijn stek, maar wel erg veel witvis. Een aantal kolken en nu en dan een plons wezen ook op jagende snoek. Regelmatig roeide er een flinke vis aan de oppervlakte. Toen ik afgelopen week weer een keer wou snoekvissen wist ik dus precies waar ik moest zijn. Twee hengeltjes nam ik mee, 1 om te dropshotten en de andere, iets zwaarder, om met groter rubber te gaan smijten. Een schepnet en onthaakmat completeerden de uitrusting.

Ik besloot te beginnen met de dropshot hengel. Een klein roze rubberen shadje prikte ik op de haak. Volgers van mijn blog kennen deze shad ondertussen, Gerard doopte ik het dingetje een tijdje geleden.

De eerste worp was perfect, precies tegen de overkant landde het dingetje in het water. Ik liet het shadje naar de bodem zinken en wou deze langzaam binnenvissen. Tot mijn verbazing werkte er iets tegen. Tijdens het afdalen was het rubber al gepakt door de eerste snoek. Korte tijd later lag de roofvis op de mat en kon een klassieke foto gemaakt worden. Met hengeltje ernaast dus.

Na het terugzetten volgde worp twee, deze kon ik gewoon binnenvissen. Ik denk dat het worp 5 of 6 was, toen vlak voor mijn voeten een snoek probeerde Gerard te verorberen.

Na de tweede vis besloot ik een klein stukje verderop langs een betonnen muurtje wat te vertikalen. Twee baarsjes dachten in het roze rubber iets smakelijks te zien.

Na het tweede baarsje vond ik het tijd hengel 2 te pakken. Een loodkopje van 10 gram met een grote gestreepte shad bond ik aan de onderlijn. Langzaam viste ik deze binnen. Niks geen gedoe met rukjes omhoog, wisselende snelheden, gedans over de bodem, nee, gewoon recht toe recht aan binnendraaien.

Het duurde niet lang tot ook snoek vier en vijf even mochten poseren. Ze leken nogal op elkaar, alle vissen waren zo tussen de 65 en 75 cm.

Om te voorkomen dat het verhaal te saai zou worden besloot ik tot wat creatieve fotografie.

jagende snoek close up

Na een worp langs de kant zat ik plotseling vast aan de bodem. Door richting de plek te lopen waar ik vast zat kon ik op een gegeven moment het rubber visje weer lostrekken. Net toen ik het rubber uit het water tilde zag ik een snoek wegschieten. Ik besloot het rubber nog eens langs deze plek te trekken en meteen de volgende worp was het weer raak. Snoek 5 werd in het net vastgelegd.

Na vijf snoeken en twee baarzen was ik best wel tevreden, maar net toen ik eigenlijk wilde gaan stoppen besloot snoek nummer 6 nog even het rubber verder te slopen. Met een foto van deze snoek die uit het net zwemt wil ik dit verhaal afsluiten.

Dit weekend wordt er weer gekarperd. Hiervan hoop ik heel binnenkort een update te gaan plaatsen. Tot dan!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.