1 Juli: Dropshotten met Gerard, de roze shad.

Een uurtje tussendoor. Het dropshothengeltje stond nog klaar, ik had even tijd, en dus besloot ik wat te gaan smijten met de bekende roze shad die iedereen ondertussen kent als “Gerard”.

Op de eerste stek die ik in gedachten had stonden al drie mannen te gooien met kunstaas. Ik besloot een kleine 100 meter verderop bij een paar dukdalven toch maar wat te pielen met mijn dropshothengeltje. Stom natuurlijk. Al snel stond 1 van de kerels nog geen drie meter achter me en begon daar ook te dropshotten. Toen hij bij worp 1 een baarsje ving en bij worp 2 de boel kapot moest trekken omdat hij vast zat was ik hier al weer klaar. 

Een karperstek, waar ik binnenkort weer eens op karper wil vissen, was mijn tweede doel. Na een minuut of 20 rijden was ik er. Op deze stek is het een meter of drie diep. Het water heeft een harde steenachtige bodem en er staat wat stroming. Bij aankomst was ik meteen weer verliefd op deze locatie. Er wordt nauwelijks gevist en het ruikt er gewoon naar karper. Meteen borrelden wilde plannen in me op. Ik zal eens kijken of ik daar binnenkort wat mee kan. Maar nu eerst moest er gedropshot worden.

Het dropshotten, vissen met een loodje aan het eind van de lijn en een stukje daarboven een haak met kunstvisje dat dwars op de lijn staat (zie header), viel niet eens tegen. Na een minuut of 10 en wat pielen onder de eigen kant haakte ik in de schaduw van een grote wilg een snoekbaarsje.

snoekbaars en de roze shad in het net

snoekbaarsje samen met Gerard in het net. Dat gele is een wilgenblaadje.

Een paar worpen later had ik er weer 1 aan maar deze schoot los. En weer een paar worpen later pakte een snoekbaarsje de shad al tijdens het afdalen richting bodem. Deze bleef wel hangen en mocht ook even zijn tandpasta smile laten zien.

“Cheese”

Hierna heb ik nog 5 minuten staan gooien maar het schooltje snoekbaarsjes was weer vertrokken. Ik vond het wel weer mooi geweest. Het hoofd is weer leeg, de handen weer vies en ik heb weer een idee voor een karpervisavontuur. 

Ik heb trouwens besloten dit weekend niet meer te karperen. Zonder gedegen voorbereiding is het tijdverspilling en dan krijg ik tegenzin. De SKP wedstrijd van eind September is wel op tijd aangekondigd, dan ga ik weer serieus meedoen. Nu eerst verder met voorbereidingen van mijn Vecht-visproject. Tot later!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.