Ode aan Gerard

Terwijl de voorbereidingen voor het mega-boilie-draai-festijn van aanstaande dinsdag doorgaan is er ook nog even gevist dit weekend. Met het dropshothengeltje achter in de auto ben ik zaterdag aan het eind van de middag nog even naar Naarden gereden om eens bij de beroemde vestinggrachten te kijken. Bij de eerste blik op de Vestinggracht van Naarden spotte ik meteen vier karpervistentjes met een veelvoud aan hengels die feitelijk allemaal dezelfde stek bevisten. Hier voel ik met niet thuis dus heb ik meteen rechtsomkeert gemaakt en ben net buiten de vesting even gaan gooien.

Een klein kommetje dat via twee bruggetjes verbonden is met de vestinggracht heb ik een minuut of 20 bestookt met rubber.

het kommetje met bruggetje 1

en aan de andere kant bruggetje 2

Twee baarsjes konden het rubberen roze shadje niet weerstaan. 

aan het dropshothengeltje

De eerste vanonder een bootje

De tweede vanonder het 1e bruggetje

Dit specifieke roze stukje rubber heeft me ondertussen misschien wel al 50 vissen opgeleverd waaronder een aantal snoeken.

Omdat het flubbertje al weken een trouwe metgezel is heb ik besloten het shadje een naam te geven. Vanwege de fraaie roze kleur en het zwabbervoetje waar het ding zijn actie aan ontleent heet het rubbertje vanaf nu Gerard. 

dropshothengeltje

“Gerard”

Na een minuut of 20 gooien had ik het wel weer gezien. Het kommetje had ik uitgekamd en ik besloot weer naar huis te gaan. Gerard werd weer opgeborgen in de tas. Wie weet prik ik de komende week nog eens een haak door de neus. Maar eerst staan mijn visactiviteiten nu in het teken van de boilies. Ruim 20 kilo droge mix staat al klaar voor het draai-festijn. Daarover een andere keer meer.

4 x 5 kilo boilieingredienten staan klaar

Tot later!