22 November: karpers uitzetten!

Hoi! Afgelopen weekend heb ik meegeholpen met het fotograferen en uitzetten van meer dan 350 spiegelkarpers op het Eemmeer en het Amsterdam Rijnkanaal. Hieronder een kort verslag met wat plaatjes van dit gebeuren!

Met een man of 15 verzamelden we rond half tien in de miezerregen bij het uitzetpunt op het Eemmeer. Joris Weitjens had alles pico bello voorbereid. Twee planken voor fotografie, twee fotografen, een paar ervaren kerels om de vissen klaar te leggen voor de fotograaf en de rest om met de kuipen met vissen te slepen.

Als een goed geoliede machine gingen we te werk. Ik kreeg via WhatsApp een video opname van de actie. Deze heb ik even voor u hieronder geplaatst.

Viskweker VandePut had een lichting prachtige hooggebouwde drie-zomerige spiegels geleverd, stuk voor stuk pareltjes, de een nog mooier dan de andere. Hieronder een paar plaatjes die ik schoot. Let vooral ook op die prachtige knik in de nek. Als deze vissen straks over de 80 cm zijn worden dit stuk voor stuk targetvissen!

Overigens was het ook weer bijzonder leuk om met zo’n groep leuke kerels, allemaal gepassioneerde karpervissers, dit te doen. Hieronder een plaatje in de regen van de groep uitzetters. Allemaal prima gasten die niet bang zijn om voor hun hobby ook even de handen uit de mouwen te steken!

Nog geen uur na arriveren van de vrachtwagen met vis stonden er 251 uitzetters op de foto en waren we al weer onderweg naar uitzetplek twee. Hier, op het Amsterdam Rijnkanaal bij Amsterdam, moesten 50 vissen op de foto alvorens ze vrij werden gelaten. Dit keer was ik vooral taxichauffeur en toeschouwer, want deze uitzetting werd gefotografeerd door sportvisserij MidWest Nederland.

Uitzetten op het Amsterdam Rijnkanaal bij Amsterdam – achter de natuurvriendelijke oever.

Als gids loodste ik vervolgens de Belgische leverancier van Amsterdam naar het uitzetpunt in mijn woonplaats Weesp. Ook daar werden 50 vissen bij het Amsterdam Rijnkanaal uitgezet.

Wederom was ik vooral toeschouwer en schoot dus maar wat plaatjes van het gebeuren. Behalve in Amsterdam en Weesp waren er ook nog uitzettingen in Breukelen en nog twee plekken stroomopwaarts, maar daar was ik niet bij aanwezig.

Qua visserij heb ik momenteel verder niet zoveel te melden. De hengels staan even passief in het rek. Wel ben ik druk bezig met diverse voorbereidingen. Mijn bootvisserij gaat een flinke impuls krijgen en ik heb alvast wat inkopen gedaan voor het opknappen van de Erik Bansberg karperhengel. Wie daar kans op wil maken hoeft alleen maar even te reageren op dit blog of een ander verhaaltje op mijn site. Onder alle reageerders tot eind mei 2024 wordt de hengel verloot. Gewoon even doen, een grotere winkans vind je nergens!

Tot later!

vorige bericht    volgende bericht

4 gedachten over “22 November: karpers uitzetten!

    • Als ik er één van vang zal ik het laten weten! Ik ben zelf ook heel benieuwd hoe deze vissen zich gaan ontwikkelen. Als k3 waren ze al erg groot, als dat zo doorgaat hebben we straks een meer vol targetvissen!

  1. Wat een verrassing dit recente blog. Ik kwam je naam toevallig tegen toen ik zocht naar hengellak en ‘the rest is history’ want we hebben inmiddels contact gehad. Ik ga je volgen. Ciao, Bas

    • Leuk! Ik heb ook even naar KarperSnoek gekeken op Youtube. Ik vind ‘t altijd leuk als mensen hun visavonturen delen. Jij hebt er ook een volger bij! En je staat op de lijst met kanshebbers voor de Bansberg hengel! groet Ate

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.