Een droevig bericht

Eén van mijn favoriete schrijvers over karpervissen is er niet meer.

Vandaag hoorde ik dat Co Sielhorst, een gepassioneerde karpervisser en daarnaast hengelbouwer en dus ook schrijver, eind september op 73-jarige leeftijd is overleden. Jarenlang heb ik genoten van zijn wekelijkse verhalen op Totalfishing, maar ook bijvoorbeeld van de door hem geschreven hoofdstukken in het boek ‘Gejaagd door de karper’ dat hij met onder andere Joris Weitjens en Robert Paul Naeff schreef. Met die laatste twee heb ik wekelijks contact, maar Co heb ik nooit persoonlijk ontmoet. Toch voelt het, ook door zijn schrijfstijl, alsof een bekende is heengegaan.

Ik heb de vrijheid genomen een foto van Co uit deze tijd te kopiëren van Totalfishing en deze hieronder te plaatsen.

Op mijn blog heb ik diverse keren naar Co Sielhorst verwezen, en mede door hem ben ik ook begonnen met bloggen. Zijn manier van schrijven is voor mij nog steeds een inspiratie. De laatste jaren verdween Co voor mij van de radar, ik begrijp nu dat zijn gezondheid toen al achteruitging. En nu zal hij nooit meer een verhaal voor ons schrijven. Via dit blog wil ik hem op mijn manier de laatste eer bewijzen.

Voor wie daar interesse in heeft is er een online mogelijkheid voor condoleance via:

https://www.memori.nl/gedenkplaats/co-sielhorst/

Eén gedachte over “Een droevig bericht

  1. Hi Ate, mooi stukje over Co, dankjewel.
    Ik heb de Facebookpagina KarperSnoek nieuw leven ingeblazen. Daar vind je foto’s van
    mijn ooit door Co ‘verbouwde’ Kunnans. Uiteindelijk heb ik ze de afgelopen weken zelf opgeknapt. Eerst ontvet, toen geschuurd met staalwol. Opnieuw ontvet met wasbenizine en eerst de wikkels 3x gelakt. Daarna de hele blank 2x. Ze staan nu een weekje uit te harden/drogen. Lak gebruikt van ‘Rodvision’. Ben best trots op het eindresultaat. Ga nu beginnen aan 2 prehistorische Peter Stone 11ft – 1.3/4 lbs stepped up holglas hengels. Succes met de restauratie en veel plezier aan de waterkant. Bas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.