12 November: over vissen en visplannen

Hoi! Er is weer gevist en ik heb weer een hand vol plannen. Ik zal proberen het een en ander kort en bondig in een blogje te verwerken. Druk op lees verder wat er allemaal gaande is.

Allereerst over het vissen. Drie keer heb ik de afgelopen twee weken nog op karper gevist, twee keer op de Hiawatha-stek en één keer op de Vecht. In totaal ongeveer 8 uren. Behalve een verdwaalde brasem, die vals gehaakt was, kwam er geen vis op de kant. Drie blanks op een rij dus. Ik vermoed dat ik iets te stevig voerde voor de lage watertemperatuur. Tijd om mijn stekken even met rust te laten en me even met andere zaken bezig te gaan houden. Laat dat voer maar verdwijnen en de vissen weer honger krijgen. Met minimale voorbereiding zal ik dan proberen dit jaar nog een karper te verschalken.

Herfstig vissen

Qua visplannen heb ik besloten volgend jaar veel meer met de boot te gaan vissen. Afgelopen jaar heb ik mijn visbootje nauwelijks gebruikt en dat is jammer. De visboot moet ik wel even onder handen nemen; de buitenboordmotor heb ik al van de boot gehaald, deze wordt binnenkort nagekeken en ook de bootkap moet even een beurt hebben. Een paar flessen speciaal bootkap-poetsmiddel zijn aangeschaft.

Verder is de houten kap rond de brandstoftank aan vervanging toe en ik wil nog wat aankopen doen. Zo wil ik mijn opblaas-bijbootje voorzien van een elektromotor en is een derde steekstok geen overbodige luxe.

De kano heb ik trouwens ook even onder handen genomen. Tijdens het gebruik voor het karpervissen, waarbij ik regelmatig met waadschoenen vol blubber de kano in- en uitstapte, was nogal wat viezigheid in de kano achtergebleven. Afgelopen weekend heb ik een uurtje staan schrobben en nu is de kano weer schoon!

Nu de temperatuur wat lager is en mijn visfrequentie wat afneemt wil ik ook weer wat hengels opknappen. Ik heb het afgelopen jaar een aantal prachtige oude en flink gebruikte glashengels verzameld die met wat aandacht en liefde weer als nieuw gemaakt kunnen worden. 

Linksboven: Schreiner Fair Play vlokhengel, rechtboven: Bansberg Special Carpmaster 3, linksonder: Handy Fish Strongbow, rechtsonder: Gerry Savage Carp.

Ik heb besloten volgend jaar in mei één van die hengels, de Erik Bansberg Special Carpmaster 3, via mijn website weg te geven aan een bezoeker van mijn blog. Nu is ie nog gebutst en gehavend maar over een paar maanden is hij weer als nieuw. Iedereen die een comment achterlaat op mijn website tussen nu en eind mei maakt kans op deze hengel. Even reageren dus!

Tot slot zal ik komend weekend weer assisteren bij het uitzetten van karpers. Zowel op de Zuidelijke Randmeren als ook op het Amsterdam Rijnkanaal bij Amsterdam zal ik als fotograaf optreden. Zo’n 300 vissen gaan de vrijheid krijgen op het open water en allemaal moeten ze eerst op de foto. Dat wordt even doorwerken. Ik zal daar volgende week even een verslagje van online zetten.

Tot later!

vorige bericht

4 gedachten over “12 November: over vissen en visplannen

  1. Hey Ate,

    Leuke blog en mooi om deze verhalen door te nemen. Benieuwd naar jou verhaal. Dank voor je tip mbt je blog en erg leuk om kennis met je te mogen maken.

    Uiteraad heb ik ook een oogje op de carpmaster een Haags stukje nostalgie van holglas zoals Bansberg en van Beurden dit mooi wisten te maken.

    Gr Jeroen

    • Je bent tot dusverre de enige met een reactie, dus als het zo blijft… 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.