Hengelrestauratie: even inkomen

Hoi! Voordat ik begin aan de restauratie van de Erik Bansberg Carpmaster 3 penhengel ben ik momenteel even bezig mijn hengelbouw skills weer wat op te poetsen. Een paar spinhengeltjes die wat aandacht nodig hadden worden op dit moment onder handen genomen. Beide kregen ze nieuwe topogen en ook wat andere oogjes moesten vervangen of opnieuw bevestigd worden. Een mooie kans om het restaureren weer te oefenen voordat ik met de Bansberg hengel begin. Want die hengel moet perfect worden. De nieuwe wikkelingen van de spinhengels zijn voor het eerst gelakt. Nog zes laklagen te gaan. Tot zover valt het me niks tegen.

 

Van de Bansberg hengel ga ik straks alle wikkelingen opnieuw aanbrengen, de blank helemaal minimaal 5 keer lakken en de wikkelingen minimaal 6 keer. Verder ga ik nieuwe reelringen erop zetten, een nieuwe rubber stootdop plaatsen en wat kurk vervangen. Geen hogere wiskunde maar wel een klus die aandacht en geduld vereist. De benodigde onderdelen, zoals origineel windgaren, potjes lak en nieuwe reelringen zijn ondertussen binnen en zodra mijn roestige hengelbouw-skills weer blinken als een bavianenkont in de maneschijn gaat het project aanvangen. 

Daar is wel wat TLC nodig

Vergane wikkelingen

Voor wie mijn vorige berichten gemist heeft: als de glashengel (3,90 meter en ongeveer 2 lbs schat ik) weer als nieuw is zal ik deze weggeven aan een bezoeker van droomvissen.nl. Enige wat je moet doen om kans te maken is tussen nu en eind mei april een keer een reactie achter laten op een willekeurig blog op mijn website. Onder alle reageerders wordt de hengel dan te zijner tijd verloot. 

Uiteraard hou ik iedereen op de hoogte van het restauratieproject. Binnenkort dus meer informatie! Tot dan!

vorige bericht   volgende bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.