Project River Dance Episode 7: Voerstrategie voor het karpervissen

Dit verslag krijgt u uit Canada. Er is momenteel zoveel gaande dat ik even niet aan tijdig updaten toe kom. Helaas blijft dat ook nog even zo. Ik moet tot halverwege oktober hierna nog drie keer naar het buitenland. Daarnaast is er thuis een renovatie gaande. Tussendoor moet er ook nog tijd gestoken worden in een sociaal leven en wil ik nu en dan wat sporten. Vissen is dus even bijzaak de komende weken. 

Vorige week heb ik na drie dagen voeren op de Vecht weer een poging gewaagd een vis te vangen in het kader van Project River Dance. Dit was mijn zevende poging van de geplande 10. Deel vier van de Vecht was dit keer het strijdtoneel. Het gaat hierbij om het stuk Vecht tussen Weesp en Fort Uitermeer. Op zowel het stuk Vecht ten noorden als ten zuiden van dit deel heb ik karpers gehaakt tijdens Project River Dance. Hopelijk zou dat op het tussenliggende deel ook gebeuren!

Deel vier van de 10 stukken Vecht.

Aanvankelijk had ik het plan om op twee stekken binnen dit in het rood aangegeven stuk Vecht wat te voeren en deze op één avond af te vissen maar toen tijdens de eerste keer voeren 1 van de 2 stekken bezet was bleef er maar één stek over.

Dit stukje oever was helaas bezet

Vorige week al schreef ik over mijn voerstrategie voor het karpervissen. Deze nieuwe strategie paste ik hier nu toe: dag 1 voerde ik 5 kilo mais plus twee kilo boilies en nog een aantal handen vismeel pellets. Daarna voerde ik nog twee dagen flink verspreid steeds zo’n anderhalve kilo boilies.

Met mijn werparm is niks mis. De boilies landden in een halve cirkel met een straal van zo’n 50 meter verspreid in het water. Donderdagavond moest er vervolgens geoogst worden.

Drie hengels besloot ik in te werpen. Officieel is de Vecht nog geen water waar met 3 hengels gevist mag worden maar ik weet dat er aan gewerkt wordt. Ik liep dus alvast een beetje op de zaken vooruit.

Ik viste weer net als vorige week; 1 hengel met dobber onder het kantje, 1 met dobber recht vooruit op zo’n 7 meter uit de kant en 1 zonder drijver diagonaal op de verste rand van de voerplek.

In totaal heb ik bijna 4 uren gevist. Het was bijna middernacht toen mijn privé chauffeuse me weer oppikte. Gemiddeld kreeg ik elk uur een aanbeet, waarvan driekwart van de hengel onder het kantje kwam. Helaas waren de aanbeten niet van karpers maar van brasems. 

voerstrategie voor het karpervissen om dit soort vissen te voorkomen

De eerste die niet van mijn boilies af kon blijven.

Dit soort joekels van zo’n 60 centimeter krijgt blijkbaar een 18 millimeter boilie ook prima weg. Een halve boilie die op een gegeven moment nog onder de haak hing was een signaal dat er ook een krab onder water mee zat te eten. Misschien moet ik met hardere boilies gaan vissen.  

Overigens wist ik ook nog een voorbijkomende roeiboot te haken. De sloep vol stoere mannen voer in het donker vlak langs de kant en doordat ik net op mijn knieën lag om een brasem in het water te onthaken had ik hen te laat gezien. Met een peddel werd de dobber opgepikt wat resulteerde in een keiharde run. Gelukkig had één van de kerels het meteen door. Ze stopten de boot en wisten de haak van de peddel te bevrijden.

Voor de laatste drie pogingen binnen Project River Dance ga ik wat zaken aanpassen. Ik wil bijvoorbeeld mijn voerstrategie voor het karpervissen enigszins finetunen. Ik zal tijdens het voeren een tweede soort boilies meenemen in mijn emmertje. Een iets hardere en zoetere boilie om zo nog specifieker karpers te lokken. Harder zou moeten voorkomen dat brasems het ding kunnen kraken. Zoeter zodat krabben het ding laten liggen. Of dat het beoogde effect gaat hebben kunt u later lezen.

Eerst heb ik trouwens nog een ander verslagje voor u. Dat zal ergens de komende dagen online komen. Hier alvast een voorproefje. Tot later!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.