28 September: Snoekvissen met de kano

Hoi! Afgelopen zondag ben ik een paar uurtjes gaan snoekvissen met de kano. Ondanks de regen heb ik gesleept met plugjes en rubber in de hoop een paar snoeken uit het water te trekken. Als jachtterrein was dit keer de ‘s Gravelandse vaart uitgekozen.

Ik kan er een lang verhaal van maken maar doe dat dit keer niet. Twee hengeltjes waren mee. Links en rechts zat er een plug aan en zo roeide ik de sloot af. Al binnen een kwartier hing links een snoekje aan het plastic kunstvisje.

snoekvissen met de kano

De eerste

Natuurlijk verwachtte ik nu elk kwartier een aanbeet maar dat viel tegen. Misschien dat de stromende regen een rol speelde. Misschien hadden de vissen ook wel siësta. Laten we wel wezen, met dit weer kun je ook beter thuis blijven.

buitje

Pas op de terugweg ving ik de tweede snoek. Dit keer op een shad. Een vis van ruim boven de 70 centimeter vergreep zich aan het rubberen visje.

snoekvissen met de kano

De tweede snoek die ik deze dag ving vanuit de kano

Twee uurtjes kanoën leverden zo twee snoeken op. Ondanks het weer heb ik me prima  vermaakt. Een volgende keer ga ik wat langer. De mooiste stukjes vaart waren dit keer net buiten mijn bereik.

Tot later!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.