Project River Dance Episode 5: Taai

Goedenavond. Vanavond heb ik alweer verslag vijf van Project River Dance voor u. De visserij is taai kan ik u vertellen. Woensdagavond heb ik in het kader van Project River Dance weer een nieuwe stek op de Vecht bezocht. Lees snel verder voor alle ins en outs.

Het deel Vecht in kwestie is stek 7. Dit is een stuk Vecht zonder echte aanknopingspunten. Het heeft geen verbindingen met ander water, geen stille uithoekjes, geen bruggen, gemalen of sluizen en vooral wel veel privé grond op de oever. Eigenlijk kan er daardoor maar op drie plekken gevist worden. Aan beide uiteinden is de oever publiek bezit en in het midden is een deel waar ook gevist kan worden. 

Bij mijn oriënterende tripjes langs het water zag ik bij het meest noordelijke deel eigenlijk elke avond wel witvissers. Dat stuk viel dus af. Het centrale deel is een aanlegplaats voor motorboten. Hier is het erg druk en is voeren en vissen eigenlijk niet echt mogelijk. Dus koos ik voor het meest zuidelijke deel. Drie dagen voerde ik hier vanaf een overhangende wilgenstruik tot halverwege de Vecht. Passerende vissen moesten zo opgevangen worden.

Woensdagavond om half negen was ik ter plekke. De ene hengel positioneerde ik tegen de wilgenstruik. De andere een meter of 10 uit de kant. Een 30 tal boilies verdeelde ik over de strook. En nog een paar extra rond mijn aas.

stek op de Vecht

De stek op de Vecht, met meerkoet

Bij aankomst viel me meteen op dat meerkoeten op mijn stek aan het duiken waren. Waren ze nog op zoek naar mijn boilies? Een slecht voorteken.

Van bevriende karpervissers hoorde ik dat zij onlangs een hele nacht op de Vecht hadden gezeten met vier hengels en geen aanbeten kregen. En dat terwijl zij toch regelmatig mooie vissen weten te vangen. Ook een slecht voorteken.

Behalve een keer een lijnzwemmer en een aantal piepen doordat een meerkoet mijn boilie opdook gebeurde er weinig. Pas laat in de nacht, het was na 12-en kreeg ik een haperende aanbeet. Een brasem had zich aan mijn rigje gehaakt. In het water wist ik de vis te onthaken. Zo bleef het net droog en de onthaakmat schoon. 

De brasem, hier nog aan de haak

Tegen 1 uur besloot ik er mee te stoppen. Na vijf delen bevist te hebben blijft de score onveranderd. Het valt niet mee om een karper te vangen op de Vecht. Op slechts twee van de vijf delen heb ik vissen weten te haken. 

Volgende week ben ik er een week tussenuit. Project River Dance gaat daarom eind van de maand weer verder. Meedoen met de prijsvraag kan nog steeds. Stuur me een mailtje met een inschatting hoeveel kilo karper ik in totaal ga vangen op de Vecht in 10 weken en u maakt kans op leuke prijsjes. De teller staat nu, halverwege op 37. 

Er volgen de komende dagen nog een paar berichten waaronder minimaal nog 1 karpervisverslag. Ik hoop u dus snel weer te zien. Tot later!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.