Project River Dance Episode 4: Investering

Beste website vrienden. Ik heb weer een visverslag van Project River Dance voor u. Na een succesvolle week met maar liefst vier karpers van de Vecht besloot ik dit keer wat verder van huis mijn geluk te beproeven. Het één na laatste deel van het traject dat ik wil bevissen was aan de beurt. Druk op lees verder als u meer wilt weten van mijn karpervisactiviteiten van deze week.

Vecht deel 9 is dus aan de beurt. Dit deel bevindt zich in de buurt van Nederhorst den Berg. Een opening tussen de Vecht en een naastgelegen kom vond ik interessant. Langs de overkant, direct naast de opening, bevonden zich waterlelies en overhangende bomen. Hierop besloot ik mijn pijlen te richten. Ik wou voeren van de opening tot aan een overhangende boom. Vissen die ‘s avonds van de kom de Vecht op trekken zou ik zo onderscheppen.

Om netjes te voeren moest ik met het bootje er naar toe. Ik kon dan ook mooi bepalen hoe diep het was en of de bodem enigszins hard was.

voeren: karpervisactiviteiten

De eerste keer onderweg naar de stek

Zo’n anderhalve meter water stond er naast de waterlelies en de bodem was vrij hard. Dat was goed genoeg, ik besloot inderdaad hier mijn voer te dumpen. Over een afstand van zo’n 50 meter ging dagelijks een flinke hoeveelheid boilies te water.

voeren

Vier dagen op rij herhaalde dit ritueel van bootje oppompen, varen en voeren zich. Met het bootje varen was trouwens geen straf de afgelopen week. Het is op dit deel van de Vecht ontzettend mooi, alleen is vissen vanaf de kant verder vrijwel overal onmogelijk. De ene kant is privé terrein, de andere natuurgebied.

Om u een indruk te geven van dit deel van de Vecht heb ik tijdens het rondvaren even wat foto’s gemaakt.

Afijn, vier dagen op rij heb ik dus gevoerd en genoten van de vaartochtjes. Vrijdagavond moest het gebeuren. Helaas sloeg het weer om, het werd een stuk kouder. Daarnaast regende het vrijwel de hele avond. Geen gunstige omstandigheden als je tegen een relatief ondiepe kant aan vist.

Bootje en visspullen pasten maar net in de auto. Het was een heel gesleep en gedoe. Uiteindelijk was ik rond 8 uur ter plaatse en lagen om 10 voor negen beide hengels in. Laat me u een indruk geven van hoe ik me uiteindelijk geïnstalleerd had

karpervisactiviteiten

hier miezert het nog, later wordt het steeds natter.

Om tegen de overkant te kunnen vissen had ik het opblaasbootje weer meegenomen. Met de elektromotor kon ik zo de lijnen uitvaren en de haken met boilie exact op de beoogde plekjes laten zakken. Links tegen de lelies, rechts net onder de overhangende boom.

Rond half 11 heb ik beide hengels een keer ververst. Daarna heb ik tot even na 1-en door gevist. Helaas bleef, behalve een aanbeet door een meerkoet en een keer een lijnzwemmer, verdere actie uit. Bij de laatste keer ophalen bleek bij beide hengels de boilie weg te zijn. Misschien door krabben?

Geen succes dus en om eerlijk te zijn ook geen lekkere visavond. Ik zat op een gegeven moment in mijn winterjas te rillen van de kou. De stevige wind en voortdurende regen waren geen fijne omstandigheden. Dat uitvaren is ook maar lastig, eigenlijk wil ik gewoon elk uur even mijn aas controleren. Als je dit 50 meter moet uitvaren doe je dat toch minder snel. Zeker in de regen en met harde wind.

Ik laat dit deel van de Vecht even voor wat het is. Dit keer dus maar 1 poging. Komende week zal ik weer vaker vissen. Eens kijken of ik succes kan afdwingen. Dan op een nieuw Vecht deel. U hoort weer van mij. Tot dan!

3 gedachten over “Project River Dance Episode 4: Investering

  1. Hoi De randmeren zijn lastig, vooral om ergens fatsoenlijk te gaan zitten. Veel Riet maar goede stekken zijn inhammen en gemalen die in werking zijn. vaak werkt 1 keer een 1.5 kg voorvoeren goed. Groet Remon

    • Hoi Remon. Ja, door mezelf te dwingen eens ergens anders te vissen kom ik soms op de mooiste plekjes. Ik geniet er echt van. Nu nog een paar mooie vissen! De randmeren, dat lijkt me ooit ook een mooie uitdaging. Tegen die tijd ga ik je zeker om tips vragen… Het lijkt me ook een water voor mannen met een lange adem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.