20-Sept: boilies draaien nieuwe stijl

Nog minder dan 9 dagen en dan begint de spiegelkarperproject-wedstrijd. Hoogste tijd om een volgende stap in de voorbereiding te maken. De vriezer moet weer vol met Spicy Seven superboilies! Omdat ik het op dit moment niet zie zitten om een hele dag in de keuken te staan en lijf en leden te forceren heb ik het boiliedraaien uitbesteed. 

Afgelopen weekend zijn de benodigde inkopen gedaan bij de Aziatische toko. Onder andere maismeel, tarwegriesmeel, maar ook een kilo garnalenpasta en nieuwe oranje kleurstof heb ik aangeschaft. Zondag heb ik alvast de droge stof gemengd en in vier containers opgeslagen. Exact 20 kilo verdeeld over vier containers stonden klaar.

boiliedraaien uitbesteed

de droge componenten

Maandag zijn ook de eieren aangeschaft. Mijn vaste leverancier kampt vanwege de Fipronil-affaire met lege stallen dus heb ik een nieuwe leverancier gezocht. Dit is gelukt. Zes doosjes met ieder 30 eieren wisselden van eigenaar. Achttien euros deden hetzelfde maar dan de andere kant op.

Dinsdag heb ik de eieren leeg gegooid in twee containers en de overige natte componenten zoals vissaus, garnalenpasta en geurstof toegevoegd. Dit werd gemengd zodat bij de boilieman de bestanddelen snel bij elkaar gegooid konden worden.

boiliedraaien uitbesteed

mengen van de natte componenten

boiliedraaien uitbesteed

de natte boiliecomponenten

De boilieman had een enorme mixer staan. Twee containers droge stof en één met  eiermengsel konden er in en draaien maar. In twee batches was even later 33 kilogram deeg klaar.

Deegworsten en boilies werden automatisch gedraaid en dit ging in een mega-tempo. In de 20 minuten waarin ik onder genot van een bakje koffie de financiën afhandelde is dit hele proces afgerond. Ik heb er dus helaas ook geen beelden van. Een kwartiertje later stonden de 33 kilo boilies al uit te dampen van het stomen.

33 kg spicy seven boilies staat uit te dampen van het koken

Momenteel staan de boilies thuis in doorlaatbare zakken in de bijkeuken verder te drogen. In totaal 24 uur drogen en dan mogen ze de vriezer in. Ik ben bijzonder tevreden met het resultaat.

Vanavond gaan dus de boilies in zakjes van anderhalve kilo in de vriezer. Ook zal ik het eerste voerplekje op de Vecht vast opstarten. Ik heb altijd de indruk dat wat langer voeren hier wel nut heeft. Komend weekend ga ik dan ook met stek 2 beginnen. Oh en voor de geïnteresseerden, het hele proces van kneden, boilies maken en stomen heb ik uitbesteed voor 1,10 euro per kilogram. 

Tot later!