Gelukkig nieuwjaar!

Laat mij beginnen met u allemaal een heel gelukkig 2019 toe te wensen. Waar 2018 al een mooi sportvisjaar voor me was heb ik grote plannen om dit in 2019 te overtreffen. Laat me kort met u terugblikken op het afgelopen jaar en daarna de schijnwerper op het komende jaar richten en vertellen over de visplannen voor 2019. Leest u mee?

Terugkijken

Het afgelopen jaar heb ik veel tijd gestoken in het leren kennen van het water rondom Weesp. Met name op de Vecht heb ik veel nieuwe stekken getest. Met wisselend succes. Uiteindelijk heb ik gedurende het afgelopen jaar op een tiental stekken in totaal 45 karpers gevangen waarvan 13 (unieke) spiegelkarpers. Dat waren er respectievelijk 5 en 1 meer dan het jaar ervoor.

twee keer kwam deze rijenkarper voorbij

Behalve investeren in stekken heb ik ook verschillende voertactieken uitgetest en ben ik met andere haken gaan vissen. Zelf vind ik dat ik ook op dit vlak meer inzichten heb verkregen. In het komende jaar hoop ik van deze investeringen flink te gaan profiteren.

Vooruitkijken

Voor komend jaar heb ik een aantal voornemens. De focus zal weer op het karpervissen liggen. Allereerst ga ik mijn nieuwe “Oranje Boilie” inzetten. Ik denk dat deze nieuwe bal een flinke stap vooruit is. Zowel de kleur als ook het draaigemak en de kostprijs zijn verbeterd. Ik ben van plan om in 2019 meer, en vooral langer te gaan voeren, en dat blijft nu beheersbaar qua investering. Wat de aantrekkelijkheid betreft vermoed ik dat het met deze boilie gewoon weer goed zit. Karpers gaan er vast wel van eten als ik het op de juiste plek deponeer.

visplannen voor 2019

Oranje boilies in de maak

Wat betreft de juiste plek ga ik me in het komende jaar specifieker richten op de bekende en bewezen stekken. Mijn zoektocht naar nieuwe stekken heeft me het afgelopen jaar op 6 nieuwe stekken karpers opgeleverd maar heeft uiteindelijk ook wel wat plezier in het vissen gekost. In 2019 moet ik eerst maar eens flink profiteren van de resultaten van die zoektocht voordat ik weer zo’n maf project opstart. 

Met dieptemeter en prikstok heb ik ondertussen een paar van die stekken helemaal uitgepeild. Hier en daar heeft dat toch tot verrassende inzichten geleid. Komend jaar kan ik mijn voer en aas nu nog beter op de interessante routes deponeren. Ook de andere stekken ga ik op deze manier in kaart brengen. Ik kan niet wachten tot het weer wat warmer wordt. Ergens in maart vermoed ik dat de eerste voeractiviteiten weer gaan plaatsvinden en hopelijk de eerste vissen weer op de mat komen.

Overig

Tot slot zijn er nog de visgerelateerde activiteiten buiten het vissen om.

Allereerst deze website. Qua blog gaat er niet heel veel veranderen. Mijn streven is om minimaal elke week een keer te vissen en dus een verslag te plaatsen. Wat wel gaat veranderen is dat ik ambities heb om ook nu en dan een videoverslagje te plaatsen. Afgelopen jaar kreeg ik een actioncam voor mijn verjaardag en ik heb ook een camcorder in mijn bezit. Deze zijn ondertussen beide getest en goed bevonden. Nu nog leren om video’s te bewerken, daar heb ik de komende weken de tijd voor.

Actioncam video: Screenshot van een vangst uit de kano

De spiegelkarpermatching voor Weesp blijf ik gewoon doen. Nu de administratie op orde is wordt het bijhouden een makkie. Eerst volgende project is het maken van een rapport over de periode tot nog toe. Hierover zal ik waarschijnlijk in maart op de ALV van de Algemene Weesper Hengelaars Bond een presentatie gaan geven. Daarna zal de focus liggen op het populairder maken van het melden.

Tot slot de karpercommissie van de AWHB. Deze is in oprichting. Geïnteresseerden kunnen zich nog altijd melden. De voorbereidingen gaan gewoon door.

Tot zover maar weer, later in de week kunt u een eerste videoverslagje van het snoekvissen uit de kano verwachten. Tot dan!

Volgende bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.