26 december: Kerstsnoeken

Afgelopen weekend maakte ik een wandeling langs de waterkant en toen gebeurde het: plotseling kwam de viszin terug. Na twee maanden afwezigheid kreeg ik ineens weer aandrang om te gaan vissen. Op tweede kerstdag heb ik aldus de snoekhengels in de kano gegooid en ben richting water getrokken. Lees snel verder over hoe dit afliep.

Al bijna een jaar heb ik een dieptemeter in de kast liggen. Via marktplaats ooit voor een habbekrats aangeschaft,  even getest en daar bleef het bij. Omdat ik nu van plan was te gaan snoekvissen op een water waar ik komend jaar flink wil gaan uitpakken op karper, besloot ik de dieptemeter op de kano te installeren. Wat meer inzicht in de diepte kan geen kwaad! Na een paar minuten zagen en boren had ik twee balkjes op de kano geklemd. Hierop kon aan de waterkant de dieptemeter met sensor bevestigd worden.

Een klein half uurtje fietsen later was ik met de kano bij het beoogde viswater gearriveerd. De dieptemeter schroefde ik op het balkje, de sensor hing er onder. Alles werkte meteen naar behoren.

1,3 meter diep bij een water temperatuur van 5,7 graden Celsius

De linker hengel werd beaasd met een salmo minnow plugje, de rechter met een rapala jointed. Niet veel later peddelde ik rustig richting noorden, op zoek naar een eerste aanbeet. Het duurde niet lang, al binnen 100 meter had de eerste haring zich vergist in het wiebelende kunstaas.

kerstsnoeken

De eerste van 6 kerstsnoekjes

Het snoekje was misschien een halve meter. Een formaat dat deze dag vaker voorbij zou komen. Gedurende iets meer dan 2 uren peddelen wist ik 6 vergelijkbare kerstsnoeken te haken. Hieronder ziet u een met zorg samengestelde selectie van plaatjes.

de tweede mini kerstsnoek

kerstsnoek 4

kerstsnoeken

kerstsnoek 5

Het salmo plugje bleek de populairste deze dag, maarliefst 5 van de 6 snoekjes ving ik aan het geel groene dingetje. Ik moet er wel bij vermelden dat ik 3 aanbeten op de rapala plug niet verzilverd heb. 

de populairste

Qua diepteverloop kwam ik er achter dat het water varieerde van minder dan een halve meter tot ongeveer 3 meter. Enkele plekken met een verrassend verloop heb ik in mijn geheugen geprent, hier ga ik het komende jaar zeker mijn voordeel mee doen.

Ik heb weer genoten van het vissen en kanoën. Binnenkort ga ik vast op herhaling. Tot zover weer voor nu, ik spreek u over een week weer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.