12 April: Een update over de karper-vis-voorbereidingen

Goedemiddag. Aangezien ik deze website ook als vis-logboek gebruik is het de hoogste tijd voor een update. Na een weekje in de sneeuw met mijn schatje ben ik afgelopen weekend in heerlijk lenteweer teruggekomen. Er is sindsdien nog niet gevist maar de karper-vis-voorbereidingen zijn in volle gang. Lees gerust verder als u dit interesseert.

Dat de natuur weer wakker wordt is ineens overal duidelijk. Zo wordt een eendenkorf die ik twee maanden geleden onder mijn terras plaatste momenteel bewoond door een eend die ongetwijfeld een tiental eieren onder haar bips warm houdt.

Broedende eend in de eendenkorf.

Op zondag 8 april kwam het water op het Amsterdam Rijnkanaal bij Diemen boven de 10 graden en dat was voor mij het teken om mijn aangekondigde drie-stekken-voerstrategie op de Vecht te starten. 

karper-vis-voorbereidingen

Temperatuur van het ARK water bij Diemen.

Al weer vier keer heb ik sindsdien op drie aantrekkelijke stekken elke dag zo’n 250 gram grote “Brown Bastard” boilies gestrooid.

Tijdens mijn fietstochtjes met een tas boilies aan het stuur kwam ik langs de Vecht de afgelopen dagen diverse leuke lentetaferelen tegen. Zo zag ik onderstaande ooievaar op een nestpaal poseren. Op de terugweg in de schemering waren het er zelfs twee. De kraamkamer is blijkbaar goedgekeurd. 

Ooievaar langs de Vecht

Zeker wel een dozijn meerkoetennesten kwam ik onderweg tegen. Ook tijdens het broeden wordt er nog volop gebouwd aan het onderkomen. 

Klussende meerkoet op nest

Terug naar het vissen. Al weer vier keer gevoerd dus. Vanavond zal ik voor de vijfde keer voeren.  Morgenavond zal ik vervolgens op de eerste van de drie stekken een vispoging wagen. De komende maanden wil ik op deze manier dagelijks blijven voeren en om de week een stek bevissen. Elke stek komt op die manier, als ik dit volhoud, eens per drie weken aan de beurt. Dat moet toch vis opleveren?

In parallel met de drie-stekken strategie zal ik de komende dagen ook een stek op het IJmeer wat aanvoeren en daar op zondagochtend een poging wagen. Mike is ondertussen ook al weer een tijdje voorzichtig hier en daar wat aan het voeren op zijn water. Genoeg ijzers in het vuur dus. 

Tot zover voor nu, zaterdag hoop ik een verslagje te kunnen plaatsen met de eerste vis van de Vecht van dit jaar. Tot dan!