Een nieuw karpervisproject: Project “River Dance”

Eerder kondigde ik al een nieuw karpervisproject op de Vecht aan. Ondertussen zijn alle puntjes op de i gezet en is de tijd rijp om “Project River Dance” bij u te introduceren.

Het doel van dit nieuwe karpervisproject is enerzijds om nieuwe stekken op de Vecht te ontdekken en anderzijds om spiegelkarpers te vangen die tot nog toe de dans ontsprongen zijn. Vissen dus die rondzwemmen op stekken waar niet of nauwelijks gevist wordt. Vorige week heb ik over mijn gedachtegang hierachter al meer uitleg gegeven. Voor diegenen die dat verhaal gemist hebben of nog eens willen lezen is hier de link

Het deel van de Vecht tussen Muiden en Vreeland wordt mijn jachtterrein. Niet overal op dit stuk Vecht mag gevist worden. Rond Nederhorst is een deel waar vissen niet is toegestaan. Wat overblijft is 16.1 kilometer rivier en dat komt exact overeen met 10 Engelse mijlen. Mijn plan is om elke mijl van dit stuk Vecht te bevissen. Ik zal dus 10 stekken bezoeken, netjes verdeeld over het uitgekozen stuk rivier.

De volgorde van wanneer ik welk deel van de Vecht ga bevissen is nog niet in steen gebeiteld. Waarschijnlijk zal ik op de rivier van hot naar her springen. Vandaar ook de naam River Dance. 

Mijn streven is om de komende maanden een ritme van minimaal 1 keer per week karpervissen op de Vecht aan te houden. Elke week zal ik een stek bevissen. Als ik dan elke keer een karper vang en als daarvan dan de helft een spiegelkarper is zal ik na afloop van dit project heel tevreden zijn! 

Begin volgende week wordt de vriezer tot de nok gevuld met boilies. Daarna zal het dansfestijn losbarsten. 

Ervaring leert me dat er altijd karpervissers zijn die bang zijn dat ik per ongeluk hun stek ga bevissen en vervolgens hierover publiceer. Mocht dit gebeuren dan hoop ik dat deze vissers even contact met me opnemen. Ik ben altijd bereid informatie weg te laten of weg te halen als hier een goede reden voor is.

Volgens mij is dit een plan waar wel muziek in zit. Ik hoop dat u het met mij wilt beleven. Een reactie nu en dan wordt op prijs gesteld. Tot later!

 

2 gedachten over “Een nieuw karpervisproject: Project “River Dance”

    • Hoi Remon, bedankt voor je reactie! Randmeren en IJssel…, jij gaat het avontuur ook niet uit de weg. Ik hoop dat je er een paar dikke vangt, succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.