9 November: Een boilie update

old russian boilies makenEven een berichtje tussendoor. Terwijl er op weekdagen overdag gewerkt wordt, wordt er iedere avond op de Vecht gevoerd. En om te voeren moet er voer zijn. Gisteravond dus even de vriezer gevuld met verse “old russian” boilies. Ik heb een paar details aangepast. 

Om de kosten te drukken heb ik even rondgekeken naar waar ik goedkoop eieren kan scoren. Per kilo droge mix voeg ik 6 tot 8 eieren toe dus als ik deze dingen goedkoop kan aanschaffen scheelt dat nogal op de prijs van de boilies. Aangezien ik in de buurt van het episch centrum van de eierhandel werk liggen hier kansen. Uiteindelijk vond ik een adres op een paar minuten rijden van mijn werk waar ik 30 eieren voor 2.50 kan kopen. Dat scheelt nogal met de supermarkt.

eieren voor old russian boilies

Goedkope eieren

Via marktplaats wist ik voor een paar euro een stoompan op de kop te tikken. In plaats van koken stoom ik mijn boilies nu. De reden is simpel, ik kan nu meer tegelijk bereiden, het werkt schoner en het huis stinkt minder naar visvoer dan met koken. Het bespaart daarnaast ook energie en dat is goed.

stoompan met boilies

boilies stomen

De laatste keer stoomde ik ze 15 minuten per batch, maar ik vermoed dat dat nog wel wat korter kan. Volgende keer doe ik 10 minuten.

Na zo’n twee en een half uur doorwerken in de keuken lagen 6 kilo’s heerlijk geurende old russian boilies  te drogen. Ik heb weer genoeg boilies om de komende maand dagelijks te blijven voeren. Nu moet er gevist en, belangrijker nog, gevangen worden.