6 Oktober: even op snoekbaars met de dropshot methode

Het is vrijdagavond. Een werkweek vol verbazing en fileleed moet even verwerkt worden en waar kan dat beter dan aan de waterkant? Wat zegt u? aan de bar? Ja daar zit ook wat in maar ik koos toch voor de waterkant. Met het lichte spinhengeltje en een nieuw geel rubbertje heb ik even staan gooien onder een brug in Diemen. Met de dropshot methode dit keer. Onder deze brug vang ik meestal wel een paar snoekbaarsjes. 

Allereerst even een foto van het nieuwe rubbertje. Een centimeter of 8 is het dingetje, en ik heb geen idee van welk merk. Volgens mij maakt het allemaal niet zoveel uit, als het maar wat door het water wiebelt.

dropshot methode

mijn nieuwe shadje en het dropshotloodje

Kwart over 7 begon ik met gooien en het duurde een tijdje voordat er wat beet. Een paar keer dacht ik wat rukjes te voelen, maar niks haakte ik. Tot 7 voor 8. Een flinke beuk op de hengel en de eerste snoekbaars was een feit.

dropshotmethode

snoekbaars 1

Snel een foto en terug en meteen bij de volgende worp beet de tweede vis. 

dropshotmethode

snoekbaars 2

Ook deze ging op de foto en vervolgens zag ik dat mijn shadje op de kop op de haak zat. Desondanks twee vissen. Ik corrigeerde de fout en viste stug nog een tijdje door. Helaas geen aanbeten meer tot kwart over 8 en toen zat mijn ontspan-uurtje er op.

Twee mooie visjes van ieder ongeveer een halve meter rijker (op de camera, de visjes zijn netjes geretourneerd) was ik om half negen weer thuis. Nu was het tijd voor die borrel. Dit weekend wordt er hopelijk nog een dagdeel gekarperd, dagelijks voer ik weer wat op de Vecht. Als het zover is laat ik het u weer weten 

.Tot dan!