Twee matches

Afgelopen weekend wisten Mike en ik twee spiegelkarpers te vangen en beide heb ik gemeld bij Joris Weitjens. Van beide vissen is ondertussen de herkomst bekend en ik wil de informatie over deze gematchte spiegelkarpers graag met u delen.

Allereerst de spiegel van Mike. Deze vis had hij in juli ook al in zijn net. Destijds had Mike een jeugdige visser uit Muiden meegenomen en deze jongen beloofd dat hij de eerste aanbeet mocht verzilveren. Dat werd dus deze vis. Ditmaal ving Mike de karper zelf.

Het verhaal dat bij de vis hoort had ik inmiddels gekregen van Joris Weitjens. Dit is één van de pareltjes van Mokum, 18 jaar geleden uitgezet op het Zuider Amstelkanaal te Amsterdam (Juni 1999), vervolgens gevangen op het Amstelkanaal in ’99, de Amstel in 2000 en in 2002. Daarna is de vis gaan zwemmen en teruggevangen op het Gooimeer in 2010, de eerste Diem in 2013, het IJmeer in 2014 en nu dus twee keer op het IJmeer in 2017.

gematchte spiegelkarpers

Een prachtige vis die overduidelijk dol was op Spicy Seven boilies. Ik ben benieuwd of deze vis ons pad nog eens kruist.

Dan vervolgens mijn spiegel. Een mooie donker gekleurde vis met weinig herkenningspunten. Ik had weinig hoop op een match maar tot mijn verbazing stuurde Joris Weitjens me gisteravond al een foto van de vis van toen deze werd uitgezet. Hij had warempel aan een paar schubjes genoeg om de vis te kunnen herkennen.

gematchte spiegelkarpers

 

 

Joris noemt de vis een Duitser, uitgezet in 2010 in de Westlandgracht in Amsterdam. Daarna is de vis gevangen in 2012 op de Westlandgracht en in 2013 op de Postjeskade in Amsterdam. Sindsdien is de vis een paar jaar van de radar verdwenen en nu ving ik deze dus tijdens het SKP weekend.

Ik heb besloten een nieuwe categorie aan deze website toe te voegen waarop alle gematchte spiegelkarpers komen te staan. Deze twee vissen worden daar ook aan toegevoegd.

Tot later weer!