08 Oktober: Kano-transport

In januari vertelde ik al dat ik een fietskar voor de kano had aangeschaft. Ik had grootse plannen om met de kano karpers op het IJsselmeer te gaan belagen maar dat kwam er tot dusver niet van. De kanokar lag dus nog steeds ongebruikt in de berging. Gisteren kwam ik er eindelijk aan toe het ding in elkaar te zetten en aan de fiets te koppelen. Een sloot een kilometer of 5 fietsen verderop werd bezocht want ik wou daar altijd al eens snoekvissen vanuit de kano.

Een kwartiertje fietsen en ik was bij Fort Uitermeer. Daar ontspringt de ‘s Gravelandse vaart aan de Vecht en in die sloot wou ik vissen. Vanaf de kant is dit lastig. Aan de ene kant maakt riet het onmogelijk, aan de andere kant loopt de provinciale weg. Vissen uit de kano voegt hier dus echt iets toe.

snoekvissen vanuit de kano

De sloot bleek slechts een krappe meter diep en dat is voor verticalen, dus vissen onder de boot, niet veel. Ik heb het een uurtje geprobeerd, in de regen, maar kon, behalve troep op de bodem, niks haken.

verticalen; mijn uitzicht

Op de terugweg besloot ik dan maar te slepen met twee spinners. Dat ging prima, een meter of 8 achter de kano sleepte ik de spinners door het water en aan het trillen van de hengels kon ik zien dat ze goed draaiden.

Halverwege de terugweg ineens een kromme hengel en beuken op de top. Een mooie snoek van een centimeter of 75 had het metaalwerk gegrepen. De vis testte de lichte spinhengel flink maar lag toch even later in het net. De haak zat mooi in het scharnier en kon ik er eenvoudig uit pakken. Een paar fotootjes later liet ik de vis weer gaan (zie ook de header).

snoek 1

Een stukje verder weer een aanbeet. Dit keer van een kleinere vis. De haak zat wat ongemakkelijk in de onderkaak en ik besloot de haak door te knippen. Dan heeft die dure kniptang die ik eerder had aangeschaft ook een keer nut. Het puntje was er snel af en toen kon ik de spinner zo uit de bek pakken. Zonder beschadiging maakte ik met de vis op schoot snel een fotootje en ook deze vis mocht weer weg zwemmen. Ik schat dat de vis zo’n 45 centimeter was. 

snoekje 2

Nu het spinnertje een nieuwe haak nodig had besloot ik maar te stoppen en terug te peddelen naar de kanokar. Een klein half uurtje later was ik weer thuis. Al met al een prima ervaring. Mijn kano-bereik is ineens een flink stuk uitgebreid. Hier ga ik nog veel plezier aan beleven!

Tot later weer!