6 Februari: Geen vis wel voorpret

Een korte update van de laatste ontwikkelingen op sportvisgebied. Allereerst is er gisteren gehengeld. Drie uur heb ik mijn boilies laten weken in het koude water. Helaas bleef het bij één piepje en dat was het. Geen aanbeten, dus het net bleef droog. Wel heb ik heerlijk buiten gezeten. Mijn lichaam is ondertussen gewend aan de kou, ik vond het gewoon comfortabel aan de waterkant. Nog even en de korte broek kan weer aan!

Dachten de karpers er ook maar zo over…

Behalve dat er gevist is zijn er ook nog andere ontwikkelingen gaande. Ik heb het nieuwe boiliedesign af. Het exacte recept hou ik nog even voor me. Eerst gaat er komend weekend een aantal proefbatches gedraaid worden om te kijken of het deeg goed wil rollen en of de boilies uiteindelijk bevallen qua kleur, smaak en hardheid. Op papier ziet het er in ieder geval goed uit. Als het goed is is het straks een betaalbare zoete bol met een flinke lading eiwitten van dierlijke oorsprong en verder wat unieke combinaties van bewezen interessante geur en smaakstoffen.

In overleg met het thuisfront is de invriescapaciteit flink verhoogd. Als ik straks in de oogstmaanden meerdere voerplekken wil onderhouden is een voorraad boilies een noodzakelijk iets. Ook kan ik straks wat aasvissen invriezen voor eventuele snoekvis pogingen. Met de nieuwe vriezer hoeven deze dode voorns niet naast mijn krentenbollen en vanille-ijs opgebaard te liggen. En hoeft het tarwebrood niet te concurreren met mijn winterboilies om een schaars plekje in de bestaande vriezer.

Tot zover voor nu. Deze week zal ik de ingrediënten inslaan en komend weekend dan gaan proefdraaien. Zodra de eerste kilo’s nieuwe boilies af zijn zal ik daarover wat meer vertellen.Tot later!