30 Oktober: de nieuwe plugjes getest

Afgelopen weekend was ik de hort op, familieverplichtingen zorgden dat ik me ver van water moest vermaken met indoor gezelligheid en een zanderige natuur. Net voor ik vertrok richting dit jaarlijkse festijn kwamen de nieuwe plugjes echter binnen en natuurlijk werden deze nog snel even getest. Een uurtje had ik en daarin moest het gebeuren. Tijd voor een verslag was er toen niet meer, vandaar nu even snel een kort snoekvisverslag.

De plugjes werden me aangeraden door snoekvisser Pieter. De dingetjes hebben een natuurgetrouwe print en drie metalen balletjes in hun buik die bij het slepen flink wat herrie maken onder water. Ik wil hier geen merken noemen, reclame wordt er al genoeg gemaakt op internet. Als u het exacte merk wilt weten, stuur me dan even een privé bericht.

Terug naar vrijdagmiddag. Met de kano sleepte ik twee plugjes door het water. Dichtbij de kant had ik een plugje dat anderhalve meter diep duikt aan de lijn geknoopt. Aan de andere hengel waarmee ik meer richting midden vis een plugje dat zo’n 2,5 meter diep duikt. 

Ik kanode dwars door Weesp, via de Smal Weesp die Vecht en Amsterdam Rijnkanaal verbindt, richting Aquamarijn. Onderweg haakte ik een enorm aantal bladeren maar helaas geen snoek. Bij de Aquamarijn, een oude industriehaven, keerde ik met als doel dezelfde weg terug af te leggen. Net na het keren gebeurde het. De kant hengel kreeg een aanbeet te verwerken. Een fel strijdende snoek had de plug gegrepen. De vis dook diverse keren onder de kano, maar het lichte hengeltje boog als een hoepel en gaf geen krimp. Even later kon ik de snoek onthaken en mocht deze even poseren. Zo’n 75 centimeter was deze. 

een kort snoekvisverslag

75 cm snoek van de Aquamarijn

Na een paar foto’s mocht de vis het net weer verlaten en kon ik weer op huis aan. De plugjes zijn goedgekeurd, binnenkort hoop ik er een keer een hele dag mee te slepen op de Vecht. Nu hou ik het hierbij, ik ga zo boilies laten draaien. 

Tot later weer!

 

de zanderige natuur van afgelopen weekend.