27 Okt: introductie najaarsoffensief, materiaal-update en een leestip

Goedemorgen. Ik ben de afgelopen dagen niet aan de waterkant geweest maar er is wel het een en ander mee te delen. Laat ik geen tijd verspillen en u vertellen wat er op visgebied allemaal gaande is. 

Allereerst over mijn plannen voor de laatste maanden van het jaar. Ik ga mijn tijd verdelen over karper en snoek. Hiervoor heb ik een enorme lading ingrediënten voor boilies ingeslagen. Aanstaande maandagavond worden deze ingrediënten omgezet in ruim 40 kilogram winter-Spicy Seven boilies. Het recept is een beetje aangepast, maar de details zijn niet zo interessant voor nu. Mocht u deze wel willen weten, stuur me dan even een privébericht via deze website.

ruim 200 eieren staan klaar om geslacht te worden

Ik heb voor de laatste maanden van het jaar 10 karpervisstekken geselecteerd waarin ik geïnteresseerd ben. Dit zijn allemaal stekken op het open water. Zolang het water nog warm is heb ik geen zin in afgesloten plasjes en putjes. Bij deze tien stekken zijn enkele waar ik al eerder gevist heb maar ook een paar nieuwe die me al een tijdje interessant lijken. Met de nieuwe batch boilies ga ik proberen elke week een stek te bevoeren en bevissen. Met vier kilo boilies per stek moet ik een heel eind komen.

Qua snoekvissen wil ik zowel vanuit de kano als vanaf de kant met een dode vis onder de haak proberen nog een flinke joekel te vangen. Zo’n vis van een meter of meer. Snoekvissen kan ik eventueel combineren met karpervissen. Een aantal nieuwe stalen onderlijnen met elastiek is gemaakt. Voordat ik hieraan begon heb ik even een online cursus gevolgd. Een losschietende sleeve gaat me niet meer gebeuren.

vertellen wat er op visgebied allemaal gaande is

snoek onderlijn materiaal

Ik heb ook een paar top-plugjes besteld en ik ben langzaamaan de kano aan het aanpassen. Zo heb ik voor een habbekrats een demonteerbare hengelsteun aangeschaft zodat ik geen hengels meer over elkaar heen heb liggen in de kano tijdens het vertikalen.

Ook heb ik de kapotte CJW omgezet in cash en hiervan de nieuwe plugjes aangeschaft. De intacte overgebleven CJW is ingeruild voor euro’s en die euro’s zijn weer omgezet in drie 13 ft karperhengels. Geen nieuwe, wel bewezen materiaal dat destijds top was en dat nu dus ook gewoon nog is. En ze passen in het foedraal. Het hengelprobleem is dus opgelost.

U begrijpt: ik kan er weer tegenaan. Komend weekend zal ik niet vissen, maar vanaf volgende week ga ik weer helemaal los. Voor de mensen die toch graag nu al visverhalen willen lezen heb ik nog een tip. Bezoek eens het blog “Linkerflanken”van Andres de Rouville. Andres is een karpervisser uit Amsterdam die bezeten is van vissen en die zeer frequent updates plaatst. Ik ken Andres niet persoonlijk maar volg zijn blog al een tijdje en geniet steeds meer van zijn verhalen en de passie die daaruit spreekt. U vindt zijn blog door op onderstaand plaatje te klikken.

Tot zover deze update. Zodra er weer gevist is laat ik dat hier weten. Tot dan!