3 november: herfst!

Hoi! Afgelopen weekend heb ik het weer geprobeerd. Een week voerde ik bij het privé-steigertje. Elke dag ruim een pond grote boilies. Een paar weken geleden kreeg ik hier met deze aanpak 7 aanbeten op een dag. Dat wou ik wel weer. De voorbereiding was dus identiek. Helaas het resultaat niet.

De temperatuur zakt weliswaar wat, zeker ‘s nachts, toch is de watertemperatuur nog steeds ruim boven de 10 graden en dus is er nog prima een karper te vangen. Een week lang strooide ik elke avond boilies rondom een grote boot aan het eind van een steiger. Toen ineens op vrijdag, de dag voor ik wilde gaan vissen, de grote boot verdwenen was voelde ik al nattigheid. Als vissen ergens in de beschutting liggen en je haalt de beschutting weg, dan blijven de vissen natuurlijk niet hangen. Hoe ver schuiven ze op? En komen ze nog wel eten?

Mijn uitzicht vanaf de oever

Van 12 uur ‘s middags tot even na vijf uur heb ik gevist. Geen enkele aanbeet kreeg ik. De drukte op het water kan een rol gespeeld hebben, maar het vertrekken van de grote boot speelt waarschijnlijk een hoofdrol. Dat een koppel meerkoeten op mijn stek bleef duiken was ook al een verkeerd signaal. Deze stek kan ik voorlopig afschrijven. Ik moet verder zoeken…

klaar voor de terugreis

Diverse plannen heb ik in de maak. Ik wil nog een paar keer karperen op open water, ook heb ik zin in feedervissen en ik heb ook wel eens zin om de karperaanpak te kopiëren naar het snoekvissen. Inclusief het voeren… Helaas ben ik de komende weken in de weekenden even druk, dus de echt grote plannen moeten nog even wachten. Maar gevist wordt er zeker. Tot later!

vorige bericht   volgende bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.