8 december: klussen!

Hoi! Op het visfront is het even stil, maar dat betekent niet dat ik stil heb gezeten. Omdat het ‘s avonds donker is en ik in het donker gaan vissen niks vind moet het van de weekenden komen. En in de weekenden heb ik even wat andere dingen gedaan dan vissen. Er moest geklust worden. Hieronder een overzichtje van enkele gedane klusjes en wat zaken die nog gaande zijn.

Klus 1

Allereerst brak ik in augustus mijn karperschepnet. Dat wil zeggen, één van de armen van het net was ineens in tweeën gebroken. Ik heb geen idee wat er gebeurde, ik legde het net neer na het terugzetten van een vis en ineens lag het in twee delen op de grond. Noodgedwongen moest ik mijn visavontuur abrupt beëindigen want met een kapot net is het lastig karpers landen.

Gelukkig heb ik nog wel een extra net dus kon ik met repareren wachten tot een gunstig moment. Dat gunstige moment was vorige week.

Een kunststof staafje dat precies in de gebroken armen past zaagde ik op maat. Een ragertje gebruikte ik om de binnenkant van de schepnetarm een beetje schoon te boenen.

Daarna kon er een lading twee componentenlijm in en werd het geheel weer samengevoegd. Een nachtje drogen en het net kan weer gebruikt worden!

Drogen maar!

Klus 2

Een tweede klusje heeft minder met vissen te maken maar ga ik toch noemen. Mijn natte visspullen leg ik meestal op het terras te drogen. Een opbergplek op het terras zodat ik spullen veilig en droog kan wegleggen leek me wel praktisch. En dus besteedde ik wat uurtjes aan ontwerpen, tekenen, hout bestellen en vervolgens aan het daadwerkelijke timmeren. Hieronder een fotoverslagje. Mijn onthaakmat, schepnet, weegzak en boiliecrusher kan ik nu ook buiten droog opslaan.

Resultaat van 1 dag zagen en schroeven

Na 2 dagen zagen en schroeven, een schepnet staat er alvast in.

Na het afwerken op dag 3

Klus 3

Tot slot ben ik begonnen met renoveren van twee oude CJW karperhengels. Alle ogen moeten eraf, de lak moet verwijderd, de ogen opnieuw geplaatst en gewikkeld en het geheel afgelakt. Ondertussen zijn alle benodigdheden in huis. Afgelopen week heb ik de kurken handgrepen schoon gepoetst. Nu kan het echte werk beginnen, te beginnen met het bouwen van een stellage voor het drogen van de hengels na het lakken. De motortjes die de hengels in beweging moeten houden ziet u in de header. Voor de liefhebbers zal ik mijn renovatie-progressie hier op mijn blog bijhouden. Ik neem de tijd dus even geduld aub.

Alvast van één hengel de handgreep gepoetst.

Voor zover dit verslag. Komend weekend ga ik op bezoek bij een karperkweker en vervolgens karpers uitzetten. Daarover een volgende keer meer! Tot later!

vorige bericht   volgende bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.