28 september: snoekvissen vanuit de kano

Hoi. Na een paar weken vis-vrij besloot ik gisteren om op zoek te gaan naar visplezier. Met de kano ging ik een paar uurtjes de Vecht op en probeerde wat roofvissen te verleiden. Er gingen er nogal wat voor de bijl. Lees hieronder meer.

Aan de linker hengel sleepte ik mijn favoriete plugje, de Spro Ikiru Shad 7cm LL, met me mee. Rechts bevestigde ik een mooie spinnerbait aan de speld. Nog geen twee minuten duurde het, toen werd de spinnerbait al woest gegrepen. Op de Vecht wordt ontzettend veel gesnoekt, maar ik vermoed dat spinnerbaits nauwelijks worden gebruikt. Ten onrechte, zo bleek. Een flinke snoek van zo’n 80 cm zat even later in het net.

Om de snoek te bevrijden zonder extra schade toe te brengen was ik helaas genoodzaakt de spinnerbait in stukken te knippen. Deze moest dus vervangen worden. Een kleinere spinnerbait had ik nog in de tas zitten en met dit lichtere stukje metaal aan de speld vervolgde ik mijn weg.

Voor wie niet weet wat een spinnerbait is: dit is een metalen driehoekige stang, waar bij aan 1 punt de lijn bevestigd is, aan een tweede punt een dot kleurrijk materiaal met daarin een haak en aan de derde een spinner blad.  Hieronder een fotootje van zo’n spinnerbait dat ik van internet plukte.

Twee baarzen vergrepen zich vervolgens aan mijn aas, eerst eentje aan de spinnerbait en daarna de plug. Beide mochten op de foto. De grootste was 31 cm.

Baars op de spinnerbait

Baars op de Spro Ikiru Shad

Ik besloot de Vecht te verlaten en kanode via een sluisje richting de Smal Weesp. In het sluisje vergreep een visje zich aan de spinnerbait, maar deze schoot weer los.

Weesp centrum

Na een rondje in het centrum van Weesp ging ik verder richting Aquamarijn. Een regenbui wachtte ik even af onder een brug.

Schuilen onder de Roskambrug

Toen het hoogtepunt van de bui voorbij was peddelde ik weer rustig verder.

Collega visser

Ondertussen had ik, om iets dieper te vissen, de lichte spinnerbait vervangen door een Salmo Hornet plugje. Drie aanbeten kreeg ik hier achtereenvolgens op maar slechts één vis kon ik landen. De andere twee schoten los.

Baarsje op de Salmo Hornet

Ik peddelde verder richting de Aquamarijn. Hieronder een opname van het eind van de Smal Weesp vlak voor de Aquamarijn. Het is aan de mist boven het water goed af te lezen dat het water een stuk warmer was dan de buitenlucht. Ik heb begrepen dat het verschil in temperatuur om dit verschijnsel waar te nemen minimaal 5 graden moet zijn. 

Smal Weesp

Van de Aquamarijn peddelde ik langs het sluisje naar het Amsterdam Rijnkanaal (ARK). Onderweg schoot er nog een visje los en vlak voor het ARK greep opnieuw een baars de Salmo Hornet. Deze bleef wel hangen.

Baars gevangen bij de ingang Smal Weesp

Omdat ik tijdens de regenbui nogal nat en koud was geworden ben ik bij het ARK omgekeerd, heb de weg terug gewoon gevist en nog drie baarzen en een snoek gevangen op resp. de Salmo Hornet en de Spro Ikiru plug, maar heb hier geen foto’s meer van gemaakt. 

Centrum Weesp in de schemering

Een paar uurtjes vissen was dus best succesvol. Ik heb ook wel plezier gehad. Binnenkort ga ik dit weer doen, maar dan met joekels van spinnerbaits. Eens kijken of ik een paar echt grote rakkers kan vangen. Ik zal dan ook wel wat meer laten zien van dit kunstaas. Tot dan!

vorige bericht   volgende bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.