Aankondiging: project ‘t Schilderij!

karpervissen met slechts één hengelHoi, na een maand website stilte kom ik met heuglijk nieuws. Project ‘t Schilderij is begonnen! Zo lang niks en nu ineens een project? Jazeker beste lezer, ik heb een plan, een doel, een missie en wil u daarvan deelgenoot maken. Lees verder over de ins en outs van dit project.

Project ‘t Schilderij. Verstokte karpervissers kennen de term. Vissen die vaker gevangen worden en een bijzonder verhaal of uiterlijk hebben krijgen een bijnaam. Soms worden ze genoemd naar een vanger, Naeffje bijvoorbeeld, genoemd naar vanger Robert Paul Naeff. En soms is het meer een omschrijving van de vis. Illustere namen als Quasimodo, Skub, Moby Dick, de Mohikaan en Bulldozer zijn bij karpervissers allemaal wel bekend.

Als liefhebber van spiegelkarpers wil ik dit project gebruiken om mijn ingedutte visseizoen een episch einde te bezorgen. Voor de winter wil ik nog één spiegel vangen, maar dan wel een vis van uitzonderlijke schoonheid. Vissen zijn nu op hun mooist, met diepe herfstkleuren. Ik wil nog zo’n spiegel in herfsttenue, en dan liefst ook nog eens met een prachtig schubbenpatroon op de flank. Een plaatje in de overtreffende trap dus. Een echt Schilderij!

Doel van dit project is dus om een supermooie spiegelkarper te vangen. Geen kale, geen kleine, maar een mooie grote oudere vis met en zo mooi mogelijk schubbenpatroon en in prachtige herfstkleuren. Een week geleden ben ik begonnen met voorbereiden van mijn stek. Voorlopig wordt er minimaal 1 keer per week gevist. Gewoon simpel, met één hengel op de voerstek. Binnenkort komt het eerste verslag online. Gaat het me lukken om zo’n prachtige herfstvis te vangen, een vis die het predicaat ‘t Schilderij’ verdient? U kunt het allemaal volgen op mijn blog. Vanaf nu volgt elke vrijdag exact om 12 uur een update. Tot dan!

vorige bericht    volgende bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.