26 Juni: een dag met stichting Peuterfonds

Frequente bezoekers van mijn blog zien sommige namen regelmatig voorbij komen. Eén van die namen is Rolf Bouman. Als “de Peuteraar” schreef hij van 2003 tot 2010 over zijn hengelsport belevenissen.  In 2008 besloot Rolf dat hij met zijn opgebouwde bekendheid en met zijn passie voor de hengelsport iets terug wilde doen voor mensen die het misschien wel minder getroffen hebben in het leven. Hij startte toen samen met twee anderen de “Stichting Peuterfonds”. Afgelopen zondag heb ik als vrijwilliger meegedaan aan een evenement van het Peuterfonds.

Het peuterfonds organiseert sportvis-evenementen voor kinderen met gezondheidsproblemen. Over het algemeen gaat het dan om kinderen met een lichamelijke of geestelijke handicap. Een keer of 5 per jaar wordt met een flinke groep vrijwilligers ergens in het land een dag georganiseerd waarbij kinderen aan de waterkant worden vermaakt. Dat de hoofdactiviteit uit sportvissen bestaat spreekt voor zich. Over het Peuterfonds kunt u meer lezen als u klikt op de peuterfonds-banner hieronder.

Afgelopen zondag was het peuterfonds te gast bij de Stichting Droom Je Thuis. Droom Je Thuis is een initiatief van ouders die gezamenlijk de zorg van hun meervoudig gehandicapte kinderen op zich nemen. Het uiteindelijke doel van deze stichting is om te voorzien in de (permanente) woonbehoefte en de begeleiding van gehandicapte (jong)volwassenen. Over deze stichting kunt u als u dat wilt hier informatie vinden.

Terug naar de zondag. Veertien kinderen stonden in Maassluis te popelen om mee te doen aan de peuterfonds- visdag. Ik was onder de indruk van de organisatie. Werkelijk aan alles was gedacht. Er was bijvoorbeeld een peuterfonds-taart voor de kinderen voor tijdens de ontvangst. Er was een Dixi toilet geregeld, er waren tenten om droog te kunnen zitten tijdens de lunch en er was voldoende materiaal om met wel 100 mensen te kunnen vissen.

De taart wordt geslacht

Een dag beginnen zonder koffie kan natuurlijk niet dus was er zelfs een aggregaat geregeld om het koffiezetapparaat van de benodigde stroom te voorzien. Tijdens de lunch was er niet alleen lekker eten en drinken, ook werd er voor vermaak gezorgd door een goochelaar.

peuterfonds lunch Maassluis

De goochelaar in actie tijdens de lunch

Elk kind viste zowel voor als na de lunch met minimaal één eigen begeleider en het doel was natuurlijk dat de kinderen zoveel mogelijk vissen zouden vangen.

De rij vissende kinderen met begeleiding

Met wat hulp zijn er door de veertien kinderen meer dan 100 vissen gevangen. Zelf viste ik met Lonneke en zij heeft 6 vissen gevangen.

Lonneke en Ate

Ik moet wel eerlijk zijn, vrijwilliger Peter uit Elburg die met deelneemster Anne op de stek naast ons viste, speelde een cruciale rol in het behalen van dit aantal. Winnaar van de dag was Sanne met maar liefst 18 visjes. Zij kreeg een heuse Peuterfonds bokaal mee naar huis. Natuurlijk kregen alle kinderen een medaille en een eigen hengeltje.

 

Met de roze jas Sanne in actie

Met Lonneke heb ik veel gelachen en plezier gehad. En natuurlijk ook met een enorme groep anderen. Ik heb me deze dag bijzonder goed vermaakt en ook nog eens een erg interessante ervaring opgedaan. Het peuterfonds heeft er een fan bij. Het volgende evenement is begin September in Brabant. Als het enigszins kan ben ik dan weer van de partij.

Ik spreek u snel weer!

Tot later!