Introductie Project X

Ambitieuze plannen moeten op een gegeven moment in actie worden omgezet en dat is precies wat ik ga doen met Project X. De komende drie maanden zal dit project de nadruk krijgen in mijn visserij. Laat me u uit de doeken doen wat dit project exact inhoudt:

Vang op 5 verschillende stekken aan het IJmeer in totaal 20 karpers of meer. Dit is in het kort het doel van dit project. Vanaf nu zal ik gedurende drie maanden proberen elke week minimaal 1 keer aan het IJmeer te zitten. Door vakantie zal er eens een week uitvallen, dus ik richt op minimaal 10 visbeurten. Vandaar de X (Romeinse 10). Als ik per keer gemiddeld 2 karpers zou vangen is het doel behaald. Eventueel verleng ik het project tot het doel (20 karpers en minimaal 10 keer vissen) behaald is. Pas als ik op een stek een vis gevangen heb ga ik een volgende keer op een andere stek zitten. En mocht een stek na drie keer serieus vissen nog geen vis opgeleverd hebben dan vervang ik deze door een nieuwe.

Project X stekverkenning

IJmeer eerder deze week

De reden van dit project is dat ik op deze manier mezelf dwing door te zetten en dat ik zo mijn inzicht in karpervissen op het IJmeer uitbreid.

Ik hoop natuurlijk dat ik, behalve de gebruikelijke IJsselmeer schubkarpers, ook minimaal één mooie SKP-spiegelkarper ga vangen. En ik hoop op een echte IJsselmeerbeer, zo’n vis van rond de meter die mijn slipschijven doet roken. 

De afgelopen maanden heb ik regelmatig rondgekeken bij het IJmeer en heb vijf verschillende stekken tussen IJburg en Muiderberg geïdentificeerd. Per visbeurt zal ik minimaal 3 keer voorvoeren met mijn inmiddels befaamde Spicy Seven superboilie. Ik zal tijdens het project over elke visbeurt vertellen en zo veel mogelijk openheid geven over waar ik vis, hoe ik dat doe en wat de resultaten zijn.

Uitzicht over het IJmeer eerder deze week

De eerste stek krijgt ondertussen dagelijks wat voer. Vrijdag zal de eerste vispoging van Project X gaan plaatsvinden. Ik heb er zin in. Ik hoop dat u dit project met veel interesse gaat volgen. 

Tot later!