Zoektocht naar karpervissers met een mening

Hoi! Vandaag geen blog maar een oproep. Vorige week heb ik samen met Tim Pelsma een vergadering van het bestuur van de Algemene Weesper Hengelaars Bond (AWHB) bezocht. Het doel van dit bezoek was om mij te introduceren aan de bestuurders van de hengelsportvereniging van Weesp. Al de uitzettingen van (spiegel)karpers in Weesp en omgeving worden door de AWHB georganiseerd en aangezien ik voor hen de spiegelkarper matching doe was even kennismaken wel gewenst.

Nu stelde dat voorstellen verder weinig voor, maar daarna kwam een ander punt ter sprake. De AWHB is erg actief op verschillende hengelsportgebieden maar op het gebied van karpervissen is er een leemte. Men kent de karpervissende leden niet, er wordt, behalve nu en dan vissen uitzetten, specifiek voor deze doelgroep weinig gedaan en er is ook een gebrek aan kennis van de behoeftes. Het bestuur van de AWHB ziet dit probleem en wil er graag wat aan doen. Men deed dus ter plekke een oproep aan Tim en mij om in dit gat te springen en hen te helpen een beleid op het gebied van karpervissen te ontwikkelen.

De oproep:

Wij hebben toegezegd om te proberen een groep karpervissers te verzamelen en zo een commissie te vormen die zich hiermee wil bezig houden. Bij deze dus de oproep: ben je lid van de AWHB, vis je regelmatig op karper, heb je ideeën over beleid en over wat je graag verbeterd of veranderd zou willen zien, stuur me dan een berichtje via de contactpagina van deze website of via info@droomvissen.nl.

Ondertussen heb ik de statuten en het huishoudelijk reglement van de AWHB gekregen. De kaders waarbinnen zo’n commissie moet handelen zijn dus duidelijk. Ik heb ook hier en daar gevraagd naar het beleid van karpercommissies bij andere verenigingen. Het wiel helemaal zelf uitvinden is dus niet nodig. Ik verwacht dat de rol aanvankelijk met name adviserend zal zijn richting het bestuur. In een later stadium zal de commissie waarschijnlijk zelf ook activiteiten gaan organiseren (denk bv aan een karperviswedstrijd).

Goed, heb je dus zin om in eerste instantie mee te denken en praten, stuur dan een berichtje. Ik zal vervolgens contact opnemen met je voor een eerste kennismakings-vergadering. Ik verwacht dat deze in maart/april gaat plaatsvinden. Je aanmelden kan altijd, je verplicht je tot niets. Hopelijk tot dan!

 

Eén gedachte over “Zoektocht naar karpervissers met een mening

  1. echt tof om te zien dat je hiermee naar de awhb bent gestapt. Ben er zelf ook lid van en vroeger gebeurde er nog wel eens karperactiviteiten zoals karperweekenden bij ”flexibel carpfishing” op hun privé eiland op vinkeveen wat een mooie belevenis was en al helemaal leerzaam voor een beginnende karpervisser. Tof dat je hier mee bezig bent om hopelijk nog zulke projecten ingang te brengen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.