23 Juli: over matchen, boilies en een feestje

karpervisblog headerOngemerkt zijn we jaargang 2 van dit karpervisblog ingegaan. Op 15 Juli 2016 kwam deze website online, ik had geen idee waar het heen zou gaan. En dat weet ik nog steeds niet. Maar nu, een jaar en ondertussen 113 berichten later, beleef ik er nog steeds plezier aan. Met alleen al in 2017 bijna 1000 unieke BeNeLux bezoekers en ver over de 5000 paginabezoeken mag ik ook niet klagen. Ik ga dus gewoon door. Vandaag een update over de eerste spiegelkarper die ik afgelopen woensdagavond ving. 

Binnen een uur had ik bericht van Joris Weitjens. Hij kent zowat elke karper die in Nederland rondzwemt persoonlijk en ook deze vis kon hij meteen thuisbrengen.

Mijn vangst, juli 2017

Joris herkende de vis van een uitzetting van november 2015 in de derde Diem. Deze vissen doen het erg goed, ze groeien als kool. Bij uitzetten was deze vis 47 cm en anderhalve kilo. Nu, minder dan 2 jaar later is deze al 65 cm en 5,45 kg. De afgelegde afstand is, via het IJmeer 9,6 kilometer. Een alternatieve route is via het Amsterdam Rijnkanaal en de Muidertrekvaart. Dan is minimaal 9,3 km afgelegd.

Bij uitzetten, november 2015

De rijenkarper die ik dezelfde dag ving is nog niet teruggevonden. Door Weesp is deze niet uitgezet. Het zou wederom een vis uit Utrecht kunnen zijn maar misschien zit er ook in de AHV archieven nog een foto waar de vis op staat. Er wordt verder gezocht.

Tot slot een kort fotoverslagje van mijn keukenvlijt van vanmiddag. De vriezer is weer wat voller. Ik heb 4,5 kg Spicy Seven toegevoegd, ik kan de komende week weer voorzichtig een plekje wat bevoeren.

Tot zover dit karpervisblog. Als er weer gevist is laat ik u dat weten.

Tot later!