21 Juli: Project X-Live!

Vandaag een nieuw experiment op deze website, ik ga u live op de hoogte houden vanaf de waterkant.  Nadat ik geïnstalleerd ben zal ik regelmatig een update van Project X het wereldwijde web op proberen te sturen. Druk op “lees verder” voor de updates, de nieuwste verschijnt steeds bovenaan.

Laatste update 22.40

22.40 uur. Ik ben weer thuis. Nog 1 aanbeet kreeg ik maar dat was geen karper. Ik vermoed dat dit een kolblei is. Het driftige visje wou wel weerstand bieden maar had te weinig massa om echt moeilijk te doen. Ik ben blij met uw aanwezigheid vandaag. Met vier karpers en progressie in daadwerkelijk verzilveren van aanbeten ben ik heel tevreden.  Hier laat ik het bij, tijd voor een warme douche gevolgd door een koud biertje!  Tot later!!!

21.25 uur. Het einde van dit visfestijn is in zicht. Klokslag 10 uur vanavond draai ik de hengels in. Ik heb net beide hengels even opnieuw ingelegd.  Nu vis ik weer zonder mossel op de haak. Mocht ik nog wat vangen dan leest u dat in de laatste update zo rond half 11 vanavond.

20.50 uur. Terwijl het zonnetje steeds verder zakt is dit visavontuur nog steeds gaande. Ik blijf ook aanbeten krijgen. Dit keer was een klein maar super mooi schubkarpertje de boosdoener. Ik neem het de vis niet kwalijk. Een keer geen ruim 7 kilo, maar dit keer slechts 4,5. De drie kilo wier in de lijn tijdens de dril baarde me wel zorgen maar gelukkig kwam alles goed. Oh ja, de lengte was 65 cm.

karpervissen bij IJburg

20.00 uur. Ik heb een hectisch half uurtje achter me. Wederom meteen na de update een karper aanbeet. De vis deed zijn best het gebied te bereiken waar ik eerder een karper verspeelde maar door de druk hoog te houden kon ik het snode plan verijdelen. Na wat getouwtrek bevindt de vis zich in het net en ik me in extase. Schubkarper nummer 3. Eenmaal op de kant wou ik net gaan fotograferen toen ik een aanbeet kreeg op de andere hengel. Dit leek me geen karper. Ik besloot daar later aandacht aan te besteden. De schubkarper was wederom 79 cm en 7,6 kg. Er zit weinig variatie in.

karpervissen bij IJburg

Na het terugzetten kon ik me om de andere hengel bekommeren. De piepjes nu en dan maakten al duidelijk dat er nog een vis aan zat. Het was opnieuw een winde. Iets kleiner dan de vorige. 46 cm.

19.30 uur. Twee maal werd de rust wreed verstoord door een serie piepjes. De eerste keer was een meerkoet de veroorzaker, de andere keer vermoedelijk een lijnzwemmer. Het is ondertussen iets harder gaan stromen. Ook heb ik al twee keer een schelpje van de haak moeten verwijderen. Beide hengels liggen net weer vers in. De bevoorrading heeft me voorzien van vers drinken. Ik kan er weer even tegen.

18.25 uur. Ik moet vaker updates plaatsen. Meteen nadat ik op send drukte kreeg ik weer beet. Een felle schubkarper testte de nieuwe aanpak en delfde het onderspit. De vis zwemt weer, met een gaatje in de lip, dat wel. 79 cm en 7,2 kg. Jeuy, ik heb weer schik!

karpervissen bij IJburg

De tweede, wederom ruim 7 kg

17.55 uur. Sinds de verspeelde karper is er niets vermeldenswaardigs meer gebeurd. Geen aanbeden, lijnzwemmers of anderszins tekenen van vis. Het komt me wel even goed uit, ik krijg vast nog wel een kans en de frustratie van eerder is weer wat gezakt. Ik blijf nog wel even zitten. Terwijl u aan het avondeten zit neem ik nog een slokje water en een broodje. 

17.05 uur. Ik kan wel janken, net na de vorige update een snoeiharde run. De slip gierde het uit, ik kon alleen maar druk houden en toekijken. En toen, plotseling, de keiharde desillusie. De vis moet onderwater een scherp obstakel bereikt hebben. Ineens was het over. Enige dat ik anders kan doen is zorgen dat de slip strakker staat. De vis mag die ruimte niet krijgen. Ik zit strak naast mijn hengels, de slip vrijwel dicht. Als het nu weer gebeurt moet ik mijn hengels elders positioneren

16.30 uur. De enige die het afgelopen uur wat ving was mama fuut. Ik ben ondertussen flink aan het verkleuren en heb alle huid die aan de zon is blootgesteld bedekt met een dikke laag zonnebrandcreme. Ik hoop dat ik niet te laat ben…

 

15.30 uur. Ik zit heerlijk in het zonnetje. En ik vang mijn visjes. Ditmaal even na 3 uur wederom een winde. 54 cm was de vis. Mijn aas ligt weer tegen de overkant. Een twintigtal boilies er omheen. Laat nu maar weer een karper komen!

14.45 uur. Ik had de laatste update net geplaatst en toen kreeg ik me toch een kneiter van  run.  De karper had de turbo er opgezet en was onvermoeibaar. Eerst knalde deze 20 meter door de slip naar links, vervolgens keihard mijn kant op en daarna bleef het beest maar de diepte opzoeken. Drie keer wist de vis weer uit het net te ontsnappen en toen had ik hem. Een atletische IJsselmeerschubkarper. De eerste is binnen, yes!!! 79 cm en 7,6 kg waren de maten. De hengels liggen weer in, ik hoop op meer!

karpervissen bij IJburg

14.00 uur. Na eerst twee lijnzwemmers was daar om 20 over 1 de eerste aanbeet. Helaas schoot de vis na een aantal tellen weer los. Ik heb nu beide onderlijntjes vervangen door rigjes met een micro- weerhaak. Ik vis op ruim 50 meter afstand en de controle op de vis is een stuk minder. Hopelijk blijven ze nu hangen. De winde van 49 cm die ik zojuist ving maakt gelukkig iets goed. Blijkbaar zijn ook de 2 kilo boilies die ik 17 uur geleden voerde op. Ik heb goede hoop op meer! 

13.00 uur. De nieuwe stek die ik op het oog had voor vandaag heb ik afgelopen weekend met het bootje bezocht. Helaas was de stek niet beschikbaar, er was een karpervisser bezig en dus besloot ik nog een keer terug te gaan naar stek 2. Deze is vlakbij IJburg. Hier ben ik de laatste weken geen karpervisser tegengekomen en ik heb hier nog wat goed te maken. Vijf dagen op rij heb ik gevoerd. Aanvankelijk met een kilo boilies per dag, de laatste dagen met twee kilo boilies per keer. De hengels liggen nu net in. Dit keer met strakke lijnen, zonder vrijloop slip en met nieuwe onderlijnen. Laat ze maar komen!

2 gedachten over “21 Juli: Project X-Live!

    • Dank je Jessica. Misschien ga ik dit nog wel eens vaker zo doen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.