2017 in vogelvlucht: een terugblik

Nu 2017 er bijna op zit en mijn eerste volledige visblog-jaar bijna ten einde is is het wel even leuk om terug te kijken op wat dit jaar me allemaal bracht. Ik heb besloten het afgelopen jaar samen te vatten aan de hand van vijf herinneringen die ik graag wil delen. Dit geeft me hopelijk ook een indicatie welke weg ik in de toekomst in moet slaan om mogelijk nog meer te genieten van mijn visserij. 

De eerste herinnering begint een jaar geleden.  Op 31 december van het vorige jaar begon ik een bericht met de tekst: “Ik vis meestal alleen”. Daar was geen woord aan gelogen. Ik vis nog steeds meestal alleen. Het afgelopen jaar heb ik echter gemerkt dat spreken over vissen en vissen met anderen toch ook ontzettend leuk is. Aan de regelmatige contacten met bijvoorbeeld Pieter de kanovisser, het vissen met vismaat Mike en de regelmatige contacten met andere vissers en bezoekers van mijn website heb ik  erg goede herinneringen en dit geeft veel voldoening!

Mike met 1 van zijn vele vissen

Nu ik het toch over mijn website heb wil ik hierover ook nog wel wat kwijt. Ik heb het afgelopen jaar meer dan 1600 unieke bezoekers uit Nederland en België op mijn website gehad. Met meer dan 10.000 pagina bezoeken is duidelijk dat mensen de inhoud waarderen. Ik wil deze personen dus allemaal bedanken voor hun bezoek en hoop dit in 2018 weer op regelmatig contact met vissers en lezers. Want gedeelde pret is dubbele pret!

Mijn tweede herinnering is aan de mooie spiegels die ik het afgelopen jaar ving. Het spiegelkarperproject (SKP) ligt me nauw aan het hart en ik heb veel waardering voor de mensen zoals Joris Weitjens die hier veel tijd en energie in steken. Afgelopen jaar heb ik mede door dit project prachtige spiegelkarpers kunnen vangen en sommige hiervan zijn teruggevonden in de database van het SKP.

8 April, mijn eerste spiegel van de Vecht. Ruim 31 pond.

Het begon al begin april met een prachtige oude Valkenswaarder van de Vecht en ging door tot de SKP wedstrijd begin oktober. Eén zo’n karper leverde me zelfs een prijs op bij deze wedstrijd. Ik had dit van te voren niet durven dromen maar ben ontzettend blij met dit resultaat. Ik zal dus ook komend jaar zeker blijven jagen op dit soort vissen en deze blijven melden.

Een prachtig spiegeltje

Als derde heb ik, mede geïnspireerd door Pieter, het kano-vissen ontdekt. Ik geniet enorm van het kanovaren en al kanoënd vissen op bijvoorbeeld snoek.

Vissen uit de kano

Niet alleen bevind je je in de kano dicht bij het water en de vissen, ook kom je op plekken waar je anders nooit zou komen.

Veel mooier kan niet, toch?

Het afgelopen jaar ben ik vrij laat begonnen met kano-vissen. Komend jaar hoop ik hier vaker, en ook met warmer weer, van te gaan genieten. Ik denk dat ook voor het karpervissen de kano een toegevoegde waarde kan gaan hebben en het komende jaar hoop ik dat te gaan ontdekken.

Bijna een meter snoek van de Vecht

In het verlengde daarvan de vierde herinnering.  Ik heb regelmatig genoten van de mooie natuur en de prachtige stekken waar ik het afgelopen jaar gevist heb. Hier in de omgeving zijn enorm veel mooie wateren waar soms ook nog eens supermooie vissen te vangen zijn.

Zonsondergang boven het IJmeer

Mijn voornemen voor het komende jaar is om meer tijd op dit soort stekken door te brengen en om gewoon weg te blijven uit de drukte en de bebouwing. Na anderhalf jaar vissen in deze omgeving begin ik meer wegwijs te worden en hopelijk zet deze ontwikkeling zich voort.

En als laatste wil ik toch de eigen aanpak noemen. Ik vis op stekken die ik zelf ontdekt heb, met eigen boilies, mijn eigen onderlijnen en mijn eigen voerstrategie. Het afgelopen jaar gaf het veel voldoening en de Spicy Seven boilie vind ik zelf een enorm succes.

Er ligt nog zo’n 30 kg in de vriezer

Ongetwijfeld zal ik er ook in het nieuwe jaar weer lustig op los experimenteren en ik heb weer heel wat wilde plannen. Project X zal worden afgemaakt maar ik heb ook ideeën voor nieuwe projecten. Hier zal ik later op terug komen. 

Het jaar is nog niet afgelopen, de komende weken wordt er nog gewoon gevist. Ik verwacht dus nog wel een paar updates dit jaar. Voor nu wens ik u alvast heel fijne kerstdagen en ik spreek u voor de jaarwisseling weer! Tot dan!