13 Juni: Juweel van de Vecht

Goedemorgen! Er is weer gevist! Visplannen voor later zijn mooi, maar als de viszin te groot wordt, dan moet je gewoon gaan. Zo gebeurde het dat ik gisteravond, een dag eerder dan gepland, mijn hengels, onthaakmat, vistas, schepnet, steuntjes en monkey climbers in de auto plaatste en koers zette richting Vecht. Na drie dagen voeren was er vast wel een vis die mijn boilies niet kon weerstaan.

Rond 8 uur lagen de beide hengels in.

Het voordeel van een blog als de mijne is dat je kunt terugkijken wanneer je vissen vangt. Mijn gevoel zei me dat ik op de Vecht pas in het donker vis kon verwachten maar de harde cijfers liegen niet. Van de 12 karpers die ik vorig jaar op de Vecht ving, ving ik maar liefst de helft tijdens daglicht. Deze statistieken zijn ook nog eens beïnvloed doordat ik op een gegeven moment pas tegen de schemering ben gaan vissen. Conclusie is dus dat de vissen ook tijdens daglicht te vangen zijn.

Dat het kan betekent niet dat het gebeurt! Gisteravond werd een hele serie brasems onderbroken door een joekel van een schubkarper. Maar die kwam wel pas in het donker. Om kwart voor 11 kwam de gierende aanbeet waarbij de spinnende baitrunner duidelijk maakte dat een sterke vis mijn boilie had gepakt. En zich daarbij had gehaakt. Niet al te veel later zat de vis in mijn net.

Terwijl ik wachtte op de fotografe luisterend naar de naam Jessica wist de vis zichzelf te onthaken. Dit gebeurt in 3 van de 4 gevallen als ik een karper even in het net laat liggen. Weerhaakloze haakjes weten ze door manipulatie van hun bek er zelf uit te wurmen.

Op de mat deed de vis wat moeilijk, een standaard man-vis foto zat er daardoor niet in. Ik vergeef het hem, het was waarschijnlijk zijn eerste keer. Dan maar even knuffelen, onder de arm dus met de rakker. Een niet alledaagse foto was het resultaat. Ik ben er niet minder blij om.

 

Na drie dagen voeren ving ik deze schubkarper

91 centimeter en 25 pond schubkarper van de Vecht

Oh en voor de cijferfetisjisten: de karper was maar liefst 91 centimeter lang en exact 25 pond zwaar.

Ik mag natuurlijk niet onvermeld laten dat ik gisteren tot 01.00 a.m. door viste en in totaal ook nog 6 brasems ving. Deze heb ik allemaal in het water onthaakt. Minder stressvol voor de vissen en minder slijm in mijn net. Geen foto’s dus.

Tot later!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.