15 Oktober: Dat lijkt er meer op!

Hoi! Gisteren ben ik de hele dag met de kano op pad geweest en daarover wil ik vandaag vertellen. Ik was van plan een rondje te kanoën en ondertussen vanuit de kano op snoek te vissen. De beoogde route ging van Weesp via Fort Uitermeer richting ‘s Graveland en dan langs Bussum en Naarden richting Muiden en weer terug naar Weesp. Helaas viel dit plan al na een paar honderd meter peddelen in het water. Een roeiwedstrijd voor kinderen op de Vecht blokkeerde de route meteen al en dus besloot ik dan maar direct Noordelijk, richting Muiden, te gaan. 

Op de Vecht is de snoekvisserij taai. Ze zwemmen er wel, en groot ook, maar vangen valt nog niet mee. Een paar uur heb ik met mijn shads lopen pielen maar helaas geen aanbeten.

vanuit de kano op snoek

op de Vecht niks…

Bij Muiden besloot ik dan maar even de kano langs het sluisje bij Fort H te tillen en op de Naardervaart en de Vestinggracht bij het Muiderslot mijn geluk te beproeven.

Omdat het hier veel ondieper is ging ik slepen met plugjes, plastic “visjes” met haken er onder. Al snel volgden de aanbeten elkaar op. Een fluorescerend oranje banaantje was de eerste die een snoek deed bijten.

Dit ding beweeg als een slang door het water als je deze voorttrekt.

Omdat ik steeds vast zat in de waterplanten besloot ik vervolgens de plugjes te vervangen door ondieper duikende Rapala jointed plugjes. Het meest succesvolle was een plug die ik al minstens 20 jaar heb en die ooit oranje was.  Ik heb deze zelf aangepast met een spuitbus groene verf en een watervaste stift.

boven mijn oude plug, onder een nieuwere in originele kleuren

Ook het kleine broertje dat ik aan mijn lichte spinhengeltje had gehangen werd een aantal keren gegrepen. Nog 6 snoeken en een baars zagen er smakelijke hapjes in. Geniet mee van de plaatjes:

snoek 2, de grootste, rond de 75 cm

snoek 3, bij t terugzetten.  Even later gaat hij er vandoor (zie header)

 

snoek 4

snoekje 5

snoek 6, de kleinste

snoek 7

Tot slot besloot ook nog een mooie baars het kleinste plugje aan te vallen. Van schrik moest het beest overgeven in mijn net. Diverse kreeftenschildjes liet het beestje achter. Ondanks de kots-partij staat de vis er mooi op.

Op de terugweg heb ik op een paar plekjes op de Vecht wederom met shads geprobeerd snoek te verleiden maar dit bleef weer zonder resultaat. Desondanks was het een prachtige visdag waarbij de wangen warempel ook nog wat kleur kregen.

Tot snel weer!