15 februari: de Bansberg renovatie update 3

De blank is gelakt. Na een mislukte eerste poging, waarbij de lak niet mooi verdeeld was, moest er flink geschuurd worden. Gelukkig ging het daarna van een leien dakje. Drie lagen lak later ziet de blank er weer prachtig uit. Even een paar foto’s van de stand van zaken:

De lak moet even een paar dagen uitharden, daarna begint het plaatsen van de ogen. Nu wordt het leuk. Zodra het eerste hengeldeel klaar is zal ik weer wat foto’s plaatsen.

Afgelopen week kreeg ik van een kanshebber op de hengel nog wat informatie over Erik Bansberg. In het kort kwam het hierop neer: Het icarus visje op de hengel is het meesterteken van Cor van Beurden. Erik Bansberg werkte bij Cor van Beurden en nam later de hengelsportwinkel van hem over. Cees van Kempen (zie het boek hieronder) heeft bij Erik Bansberg gewerkt, net als Cor Spinhoven, voordat hij bij Peeters (Casting Corner) ging werken. Geruchten gaan trouwens dat Anja, de vrouw van Erik Bansberg, zijn hengels afbouwde. 

Voor wie zich afvraagt waarom ik deze hengel weggeef: Ik heb genoeg hengels voor alle omstandigheden. Meer hengels heb ik niet nodig. Ik heb al weer vijf hengels klaar staan voor renovatie hierna, deze allemaal houden is geen optie. Verkopen is wel een optie, maar dat levert in verhouding niks op. Een paar tientjes winst op een hengel waar uren aan bloed, zweet en tranen in zitten is de moeite niet waard. Dan kan ik beter een krantenwijkje nemen. En dus heb ik liever dat ie in handen komt van iemand die ik de hengel gun. Bezoekers die de moeite nemen om een reactie achter te laten op mijn blog waardeer ik en dus maakt elke reageerder op mijn blog straks kans op deze hengel. Als het goed is is deze dan weer zo goed als nieuw. Als je interesse in de hengel hebt en nog niet gereageerd hebt: even doen dus!

Tot zover voor nu, zodra er weer nieuws is komt er een update. Tot dan!

vorige bericht    volgende bericht

3 gedachten over “15 februari: de Bansberg renovatie update 3

 1. Hallo Ate,
  Jammer dat je mn brugogen niet nodig had. Die raak ik nl voorlopig niet op een ander hengelbouwprojectje kwijt, haha!
  Dank voor je laktips. Ik duik daar net ook in, na wat hengels met 2k blanke autollak te hebben gedaan nu eindelijk eens traditioneel meerdere lagen met een penseel opbrengen. Moeilijker, naar niet meer al die spuitbusverspilling.
  Ik zal je voorbeeld volgen en de wikkelingen ook met lak doen.
  Ziet er ook beter uit op zo’n klassieke stok.
  Succes!
  Gus

 2. Ha Ate, nu de naam Anja gevallen is (inderdaad de naam van de vrouw van Eric, en de reden dat ze samen na faillisement van de zaak in DH, hoe spijtig ook, weer vanuit wijk Mariahoeve naar Drente gingen, voor Anja een terugkeer en Eric daar een andere vissporttoko oprichtte, Albacore genaamd. Eigenlijk de allereerste Hollandse discounter, nog voor Raven, met zeer veel Duitse klanten als gevolg zo dicht bij de grens, dus ik vermoed dat ze dat faillisement wel te boven zijn gekomen), en ook Cees een plek heeft gekregen op deze plek moeten we ook Loek noemen. Ook Loek was achter de winkel bezig met hengels afbouwen. Dat heb ik hem zelf zien doen. Sympathico Loek heeft later nog wel eens mijn pad gekruist, eerst als bedrijfsleider van een hengelsportafdeling van een te enthousiast opgezette watersportzaak in nieuwbouw aan de Eerste haven in Scheveningen (dus snel weer weg), later als bewoner van diezelfde wijk Mariahoeve. Saillant detail: Loek was naast groot uitgevallen ook een knappe vent om te zien. Mijn toenmalige vriendinnetje wilde indertijd altijd mee naar de viswinkel als ik wat nodig had:-). Kom daar nu nog maar eens om… Succes met afbouwen, ik denk dat deze hengel inmiddels aardig ‘geladen’ is met een heleboel historie.

 3. Kijk eens aan Ate,
  Sjoch dat, it sjocht der hielendal oars út as de lêste kear dat ik it seach.

  Hoe glad de lak er nu uit ziet. Mooi om te zien hoe je dit beetje bij beetje laat zien.

  Keep u the goog work!!!

  Gr

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.