14 november: Karpers uitzetten

Hoi! Momenteel vis ik even wat minder vaak dan eerder in het jaar. Daarvoor zijn diverse oorzaken. Thuis heb ik nog wat klusjes die ik voor het eind van het jaar wil doen, op het werk is het druk en de dagen zijn korter. Toch is er wel weer het één en ander te melden. Ga rustig zitten en lees in dit blog over mijn vis-gerelateerde activiteiten van de afgelopen week.

Even vissen

Allereerst is er nog een aantal uurtjes gevist. Vorige week zaterdag zat ik eind van de middag en begin van de avond aan het IJmeer. Eén hengel was met een boilie beaasd. Aan de andere zat een stalen onderlijn met een grote sardien. Drie en een half uur heb ik zitten kleumen. Eén keer piepte mijn beetverklikker. Die met de boilie. Daar bleef het bij, helaas geen aanbeet en dus geen vangst.

Karpers uitzetten

De volgende ochtend, op zondag, werd er op mij gerekend bij een karperuitzet in Huizen. Iets meer dan 250 vissen zouden door Sportvisserij MidWest Nederland worden uitgezet in het Gooimeer. Een flinke groep karpervissers was aanwezig om te assisteren. Ik mocht de fotografie op me nemen. Immers, elke vis moest worden vastgelegd voordat deze zijn vrijheid kreeg. Hieronder een fotoverslagje.

Van te voren worden de opblaasbare zwembadjes geprepareerd. Alvast een kado tip voor als u iets wilt geven aan Joris Weitjens en zijn crew; als iemand nog een paar fatsoenlijke pompjes over heeft dan zijn ze van harte welkom.

De zwembaden vullen

Toen de vrachtwagen met vissen er was wilde iedereen natuurlijk zien wat voor een mooie vissen Edkovis levert. En wederom was iedereen onder de indruk van de mooie vorm en beschubbing. 

Edkovis Special Carp

Edwin met zijn vissen

Special Carp gaat in de teil

De vissen gingen uit de tanks van de vrachtwagen in een grote teil en konden zo meteen gewogen worden. Uiteindelijk betaalt de hengelsport namelijk per kilogram vis en niet per stuk.

Na het wegen gaat de teil vervolgens naar de fotografie afdeling. Eén persoon doet de administratie, één persoon legt de vis op de plank, en één persoon fotografeert. Die laatste persoon, dat was ik. Zoals gebruikelijk staat de fotograaf niet op de foto’s. 

Willem van de administratie, samen met Joris en de plank

Alle vissen zijn in ruim minder dan 2 uur gefotografeerd en uitgezet. 

De vis neerleggen op de plank

Special Carp

Niet bewegen

Natuurlijk ging niet alles vlekkeloos maar uiteindelijk kwam elke vis goed op de foto.

lastpost

Na fotograferen gaan de vissen in een teil en kunnen ze vrijgelaten worden.

Tim F. zet een teil Special Carp vissen uit

Ruim 250 vissen zijn dus uitgezet. Zelf ben ik momenteel druk bezig de plankfoto’s bij te werken en een naam te geven zodat deze rechtstreeks het archief in kunnen. Monnikenwerk aangezien elke foto toch al snel een minuut kost om aan te passen. Ik zal komend weekend hier nog een aantal uren mee zoet zijn.

De volgende karper-uitzetting

Op 7 December gaat de hengelsportvereniging van Weesp en in samenwerking met de sportvisserij MidWest Nederland vissen uitzetten op de Vecht. Dit gaat plaatsvinden in de buurt van de Zanderijsluis bij Hinderdam. Daar zullen zo’n 50 vissen vrijgelaten worden. Ook die dag ga ik assisteren. 

Tot zover voor nu, als er weer iets te melden is dan hoort u het. Tot dan!

Vorige bericht      Volgende bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.