14 juni: een snel tussendoortje!

Hoi! Vanavond ga ik karpervissen. Later deze week volgt een visverslag met hopelijk een paar mooie grote vissen. Omdat er de afgelopen dagen ook al het een en ander is gebeurd op visvlak nu alvast een snelle update. Spring bij me in de kano en peddel een stukje mee!

Afgelopen weekend was ik een dagje de hort op met het BVK bestuur. Een jonge viskweker -en leverancier had ons uitgenodigd voor een bezoek aan zijn bedrijf en liet ons vol trots zijn kweekbakken en kweekresultaten zien. Prachtige jonge spiegelkarpertjes die momenteel in vijvers leven tot ze groot genoeg zijn om uit te zetten. Eind volgend jaar komen ze hopelijk op de markt. Wij mochten alvast even meegenieten. Op de BVK site komt binnenkort een uitgebreider verslag. Ik plaats hier alvast een foto.

De afgelopen week was ik met mijn gezin een paar dagen in een vakantiehuisje op de Veluwe. Gevist werd er niet maar de hersenen hadden, bevrijd van werk en bijbehorende besognes, alle tijd om visplannen te smeden. Grootse visplannen. Bij terugkeer in Weesp begon ik meteen met de voorbereidingen voor de uitvoer. Twee stekken krijgen nu al weer drie dagen voer. De ene stek grote boilies, de andere gekookt duivenvoer en kleine boilies. Vanaf één plek op de kant kan ik ze beide bevissen. Vanavond gaat dat visevenement plaatsvinden. Ik ben zo nieuwsgierig of er vissen liggen te wachten op me.

Als je dan toch aan het voeren bent en dus bij het water is er niks op tegen om ook even een hengeltje mee te nemen. Gisteren heb ik dus wat staan gooien met een spinhengeltje en klein rubber. Een baarsje vergiste zich in mijn shad. Wat een prachtige kleuren!

Helaas bleef het bij deze ene vis. Maar wat een plaatje. Als ze zo mooi zijn dan is één vis ook wel genoeg.

Vanavond wordt er dus weer serieus gevist. Wie weet morgen al weer een update. Houd de site in de gaten! Tot later!

vorige bericht    volgende bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.