13 Juni: een experimentje!

Hoi. Soms probeer je eens wat… Ik heb zo’n vermoeden dat de meeste vissen die willen paaien dat nu wel ongeveer gedaan hebben en dus verwacht ik dat vissen hongerig zijn en op pad. Mijn gedachte: als ik nou eens veel en groot voer, misschien kan ik dan wel een paar flinke jongens op een stek vasthouden. En dus voerde ik veel en groot. Op zondagavond 5 kg 24 mm boilies, op maandagavond nog eens drie en op dinsdag nog 2. In totaal dus 10 kg. Woensdagochtend strooide ik daarbovenop nog eens anderhalve kg 20 mm boilies. Woensdagavond moest het tenslotte gebeuren.

Vol verwachting klopte mijn hart. Het kon twee kanten op. Niks vangen, omdat ik veel te veel gevoerd heb, of me scheel vangen in het geval mijn plannetje heeft gewerkt. Iets er tussenin leek me niet logisch. Maar toch was dat wat er gebeurde.

Eerst kreeg ik twee brasem aanbeten die beide losschoten en even later een keiharde run. Een sterke vis trok lijn door de zwaar afgestelde slip. Gelukkig parallel aan de oever en niet richting overkant. Ik besloot mee te lopen alsof ik de vis uitliet, ondertussen de hengel onder spanning houdend. Zo voorkwam ik dat de vis teveel lijn van de spoel trok en ik de controle zou verliezen. De vis viel stil. Gelukkig, ik won wat lijn terug. Nu was het grootste gevaar wel geweken. De rest van de dril verliep zoals gewenst en zonder al te veel problemen kon ik de vis uiteindelijk landen.

De schubkarper was met 83 centimeter bovengemiddeld lang voor deze stek. Meestal vang ik ze hier rond de 75 cm.

Snel zette ik de vis terug, er zou vast nog meer komen, maar dat viel vies tegen. In de volgende twee uren kwam er geen enkele piep uit de beetverklikkers. Geen actie meer dus. Onverwacht, maar ook dat is vissen. Een verklaring heb ik niet, en dat is prima. Bij vissen moet je niet alles weten. En met één grote vis ben ik ook best tevreden!

Een succesvolle voercampagne opstarten om specifiek een paar gewichtige dames te strikken is dit keer niet gelukt, maar ik heb meer ideeën. De voorbereidingen voor een volgende keer vissen zijn inmiddels in volle gang! Ik heb er zin in, tot later!

vorige bericht    volgende bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.