13 Augustus: een dropshot foto verslag

Hoi! Zaterdagochtend heb ik een uurtje gevonden om even wat te smijten met rubber in de Amsterdamse grachten. Op mijn wensenlijstje voor de komende periode staan wat leuke doelen. Daarover een andere keer meer. Voor nu is toereikend om te weten dat een flinke baars vangen er ook tussen staat. Aldus toog ik naar een sluis in Amsterdam waar ik eerder baarzen ving teneinde wat gestreepte ridders te vangen. Wie weet komt daar een keer een joekel tussendoor.

Iets wat ik wel even moet melden is dat ik wat aan het spelen ben geweest met mijn spiegelreflexcamera. Dat ding heeft zoveel mogelijkheden en ik maak er nauwelijks gebruik van. Een mogelijkheid is bijvoorbeeld om foto’s te maken in een RAW format in plaats van het standaard JPEG format. Het voordeel van RAW is dat je de plaatjes uitgebreid kunt bewerken, veel beter dan met JPEG bestanden. Hier heb ik dus wat mee lopen rommelen.

Om dit verhaal verder niet onnodig lang te maken een (bewerkt) fotoverslag:

Cruquius sluis uitzicht naar links, t lijkt ineens mooi weer na bewerken.

Cruquius sluis uitzicht naar rechts, dit is minder bewerkt.

flinke baars vangen

het kunstaas van vandaag

20 centimeter daaronder dit loodje (van ijzer)

De eerste

De tweede

en er volgden meer

en nog 1

bij deze zwommen er nog 6 identieke vissen mee toen ik hem aan de haak had

flinke baars vangen

de laatste en grootste, maar ook deze haalde de 30 cm niet.

Een stuk of 8 baarzen wist ik te vangen. Ik heb ze niet gemeten maar schat de kleinste zo rond de 18 centimeter en de grootste iets boven de 25. Helaas nog geen monsterbaars dus maar wel even lekker gevist. En weer iets wijzer geworden op fotografie gebied.

Hier laat ik het bij, het kluswerk roept weer. 

Tot later!