10 Augustus: even met een spinner eropuit

Nog steeds hebben andere zaken dan vissen voorrang. Mijn karperzin is ook wat gezakt. Boilies draaien, voeren, vissen en wachten tot er 1 hangt, ik heb er even geen zin meer in. Tijd om het roer om te gooien en project X on hold te zetten. Er zijn ook nog andere vissoorten. Een keer een flinke snoek of megabaars vangen lijkt me ook wel wat. Als voorbereiding ben ik gisteravond nog even tijdens een verloren uurtje met een spinhengeltje een polderwatertje om de hoek gaan bestoken. Even snoekvissen met een spinner en alvast wat feeling krijgen met roofvissen.

De eerste worp leverde meteen een kneiter van een snoek op. Als de vis de 20 centimeter al haalde is het veel, het spinnertje is een centimeter of 5…

snoekvissen met een spinner

minisnoekje op een spinner

Na wat smijtwerk zonder verdere vis-aandacht deed ik wat iedereen die met kunstaas vist doet. Ik ging wisselen van nepvisje. Een nog kleiner spinnertje mocht het even proberen.

Al snel beet het eerste baarsje:

baarsje tijdens snoekvissen met een spinner

Even later nog een paar.

baarsjes tijdens snoekvissen met een spinner

Een baarsje dat mijn spinnertje nog pakte terwijl ik het al voor mijn voeten uit het water tilde viel er weer af.

Bij het opruimen miste ik mijn grote onthaaktang. Het is een flinke tang maar met groen handvat.

Niet handig als je deze kwijt bent op een schuine slootkant met lang gras. Het zoeken is eenvoudig, het ding vinden daarentegen viel niet mee. Ik gleed nog even uit en met twee natte voeten en een gedeeltelijk groene spijkerbroek kon ik mijn speurtocht vervolgen. Gelukkig met succes! De tang zit weer in de vistas.

Tot zover dit vis-en tang-zoek-verslag. Zo snel even een uurtje eropuit bevalt me wel. Dit ga ik vaker doen!

Oh en wat de header betreft: deze jonge zwaluwen hebben al een aantal dagen mijn terras uitgekozen als hangplek en toilet. Als tegenprestatie mochten ze even poseren.

Tot later!