12 Juni: vakantievisverslag

Een paar dagen Friesland om een frisse neus en een fris hoofd te krijgen liggen weer achter ons en dus is het tijd om er weer keihard tegenaan te gaan op karpervisgebied. Maar eerst een vakantievisverslag van het vissen in Friesland. Want natuurlijk waren de hengels mee. 

Een huisje aan het Bergumermeer was tijdelijk ons onderkomen. Iedere ochtend dit uitzicht, veel mooier kan niet toch?

Bergumermeer

Een paar keer heb ik in een haventje op het vakantiepark gevist. Met het werphengeltje viste ik met een flinke worm aan de haak in het midden van de haven. In de hand had ik een telescoop hengeltje met een plukje brood aan het minihaakje. Een stuk of 15 visjes kon ik in twee vispogingen verschalken, diverse voorntjes, bleitjes, grondels en een paar brasems, voornamelijk aan het brood.

vakantievisverslag

De kleinste van dit jaar, misschien 7 cm

Helaas geen paling of baars, terwijl ik daar toch het meest op hoopte.

Onscherp grondeltje

Ik heb ook nog een poging gedaan om karper te vangen in het Prinses Margrietkanaal dat het Bergumermeer doorkruist. Helaas kwam ik niet verder dan twee brasems die de Scopex boilies niet konden weerstaan. Op de foto hieronder mijn hengels aan het kanaal met op de achtergrond de bij karpervissers beroemde elektriciteitscentrale. Mocht ik hier terugkomen dan wil ik daar een volgende keer een serieuze poging wagen.

Aan het Prinses Margrietkanaal.

In het weekend zat de mini vakantie er weer op en werd het vakantiepark weer verruild voor de eigen woning in Weesp. Meteen ben ik voorzichtig op een paar plekjes in de buurt van Weesp begonnen met voeren. Tijdens mijn fietstochtje langs de voerplekjes op zaterdagavond kwam ik onderweg een groep graskarpers tegen. Kolkend en zwaaiend met hun staarten eisten ze mijn aandacht. Die uitdaging ga ik niet uit de weg. Ik heb me voorgenomen heel binnenkort een gerichte poging te doen zo’n joekel te vangen.

Graskarpers die me uitdagen… Challenge accepted!

Goed, u bent weer helemaal bijgepraat over de minibreak. Dinsdag zal ik u vertellen hoe mijn eerste poging is gegaan om zo’n graskarper te vangen.

Tot dan!