6 Juni: droog staan

een kort visverslagWederom een kort visverslag. Ik ben wat te veel aan het rommelen, plannen wijzigen nogal en succes afdwingen lukt niet echt. Dit keer was het plan om nog eens op het IJmeer te vissen.  Last-minute besloot ik echter mijn mais-voerplekje op de Vecht met boilies te verrijken. Drie dagen achtereenvolgens gingen 500 gram, 1500 gram en 2 kilo boilies in de Vecht vlakbij Fort Uitermeer. Een ad hoc beslissing zonder doordacht plan. 

Zondagavond heb ik gevist van 2100 tot 0200 uur ‘s nachts. De eerste brasem hing al binnen een minuut. Deze vis onthaakte ik in het water, even bij de lip pakken en het haakje er uit. Zo snel een aanbeet, dat was een goed teken, de 2 kilo voer van een dag eerder was blijkbaar op. Ik ging er eens goed voor zitten. Vijf uur later zat ik nog steeds goed. Ik heb een prima stoeltje.

prima stoeltje

Helaas geen aanbeten meer. Uiteraard heb ik mijn aas wel een paar keer opnieuw ingegooid. Vijf uren zitten terwijl mijn aas er af is gebeurt me niet meer. Ik merkte dat ik op deze stek regelmatig rommel aan de haak had bij het indraaien. Ik heb dat hier eerder nooit gemerkt, geen idee waar dat ineens door komt. Ook had ik een aantal keren een lijnzwemmer, ondanks de slappe lijn. Er staan hier veel waterplanten, ik vermoed dat de lijn daarop blijft liggen en dat vis die om de planten heen zwemt de lijn oppikt. 

Fort Uitermeer

Deze stek blijft me trekken, maar ik moet toch naar de tekentafel terug om het probleem van de lijnzwemmers en rommel aan de haak op te lossen. Dit kost vis.

Vandaag geen karper dus. De komende dagen zal dat ook niet gebeuren. Ik ga er even wat dagen tussenuit. Vanaf volgend weekend ben ik weer terug. Dan zal ik ook weer een tweetal doordachte voerplekken opstarten. Ik heb nog eens 20 kilo verse boilies toegevoegd aan de vriezer, ik ben er straks helemaal klaar voor. 

Voor de lezers die toch wel graag een vis willen zien: een snoek in de sloot achter mijn huis liet zich de afgelopen dagen regelmatig zien. Door het warme water had hij wat last van zuurstofgebrek en ademde daarom dicht bij de oppervlakte. Ik besloot wat foto’s te maken.

zo’n 70 centimeter snoek gefotografeerd vanuit de tuin

Tot volgende week!