12 Juni: het roer gaat om!

De kogel is door de kerk. Ik ga mijn visaanpak radicaal veranderen. De emmer is overgelopen en dus is het tijd voor een nieuwe tactiek. Lees in dit blog wat er gebeurde en wat ik nu ga doen.

Ik ken een stek, daar is anderhalve dag voeren meestal een garantie voor succes. Ik ben niet de enige die hier vist, maar over het algemeen heb ik van andere vissers nauwelijks last. Tot afgelopen week.

In het weekend vissen doe ik sowieso niet meer. Het is me dan overal veel te druk. Een doordeweekse aanpak dus. En dan liefst vroeg in de week, zodat ik zo weinig mogelijk last heb van andere vissers.

Drie keer voerde ik: maandagavond, dinsdagochtend en dinsdagavond. Lekker ruim, drie keer zo’n anderhalve kilo 15 mm knikkers. Wat de karpers niet opeten wordt door de windes wel gepakt. Woensdagochtend strooide ik ook nog een paar handjes en ‘s avonds zou ik komen halen waarvoor ik gezaaid had. En dat viel vies tegen.

Een snoekbaarsvisser die ik sprak waarschuwde me al. Op jouw stek zat vanmiddag een karpervisser die er drie verspeeld heeft. Potverdikke! Wie haalt het in zijn hoofd om een paar uurtjes voor ik ga vissen op mijn stek mijn karpers te verspelen. Vang ze dan tenminste…Nu bleven slechts de kruimels voor mij over. 

Een 80 cm kruimel die overbleef voor mij.

Dit is al de derde stek dit jaar waarop andere karpervissers van mijn inzet profiteren.  Misschien moet ik stoppen met bloggen, maar die keuze stel ik nog even uit. Ik ga voorlopig nog even uit van toeval. Heb ook geen zin nog geheimzinniger te doen over mijn stekken en aanpak. Er lezen ook genoeg trouwe bezoekers mee die niet op mijn stekken azen en hen wil ik niet teleurstellen. En dus rest me maar één conclusie: ik moet af van de gebaande paden.

Of, met andere woorden: ik moet het water op! Met een kano, een polyester motorbootje en rubberen opblaasboot heb ik alle mogelijkheden om op onontgonnen gebied te pionieren en dus ga ik dat doen. 95% van de karpervissers zal ik dan niet meer tegenkomen en de enkeling die net zo gek is als ik, daar heb ik alleen maar respect voor. 

Zo’n winde heeft met een 15 mm sneeuwman ook geen moeite.

Een lijst met potentiële wateren en stekken is ondertussen gemaakt, een aantal stekken bezocht en een aantal plannen liggen te sudderen. Binnenkort meer info.

Tijdens mijn ontdekkingsreizen langs de waterkant kwam ik familie Zwaan tegen

vorige bericht   volgende bericht

4 gedachten over “12 Juni: het roer gaat om!

  1. Op de Gaasperplas was het vroeger niet anders, vooraf voeren had altijd het risico dat je stek bezet was, maar gelukkig heb je een boot.

    Heb je recent een paar Casting Corners aangeschaft?

    • Hoi Pieter, nee die casting corners heb ik niet gekocht maar geruild. Mijn 1,75 lbs Sielhorst hengels gebruikte ik te weinig en kon ik ruilen tegen deze 2,5 lbs casting corner hengels. Het zijn nu mijn favoriete stokken, ze vissen heerlijk.

  2. Vissers die bewust/onbewust op “je stek” vissen, hou je altijd. Dat is één van de redenen, dat ik instant vist. Vergt een andere aanpak, maar kost je minder frustatie.

    Complimenten voor de blog die je bijhoudt.

    • Bedankt voor de complimenten Ed. En inderdaad, je kunt stekken niet claimen tenzij je je eigen water hebt. Ik wacht voor de populaire stekken wel weer op de minder populaire omstandigheden en ga nu de wildernis in. Ook wel weer interessant, bij iets meer moeite haken de meeste vissers toch af. Eens kijken of ik ergens vissen kan vangen zonder dat iemand het doorheeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.