12 Februari: weer op karper!

header stekken verkennenHallo. Na bijna anderhalve week stilte wordt het tijd om u op de hoogte te brengen van wat de tekentafel heeft opgeleverd. Ga er even rustig voor zitten dan zal ik het u vertellen.

Allereerst kan ik u mededelen dat het roer om gaat. Vanaf nu ga ik me weer op karper richten. Het uren wachten op snoek levert me nauwelijks vis en geen plezier op. En als ik toch niks vang, laat me dan maar geen karper vangen. Volgend jaar ga ik verder met project metersnoek maar nu ga ik doen waar ik zin in heb. Karperen dus.

Dan de invulling. Ik heb ook besloten om dit jaar meer tijd op mooie stekken door te brengen. Ik wil natuur om me heen, en bij voorkeur vissen op groot water. Drie keer ben ik nu een middag op pad geweest om wateren te bekijken. Uren heb ik langs het water gewandeld. Ik heb prachtige plekken gezien. Laat me u enkele foto’s tonen.

stekken verkennen

De Vecht

stekken verkennen

De Gaasperplas

stekken verkennen

Het IJmeer

Om op de mooiste stekken te kunnen vissen moet ik mijn spullen op de fiets, in de kano of lopend mee kunnen nemen. Dat is met mijn enorme onthaakmat lastig. En dus heb ik de onlangs gewonnen camera omgezet in euro’s en deze gedeeltelijk geïnvesteerd in een lichtere opvouwbare onthaakmat. Hieronder een fotootje van zo’n mat. Dit maakt me een stuk mobieler.anaconda onthaakmat

Afgelopen jaar heb ik me een paar keer geërgerd aan mijn beetmelders. Vissend met Mike zag ik de voordelen van een draadloze ontvanger in de jaszak. Ik heb dus mijn oude piepers ingewisseld en ook zo’n setje beetverklikkers met ontvanger geregeld. Ik kan nu de beetverklikkers op stil zetten of bijvoorbeeld mijn hengels wat verder uit elkaar plaatsen zonder risico te lopen dat ik de geluidssignalen mis. De gewonnen camera is dus goed terecht gekomen. 

starbaits d-tec e camo beetverklikkers

Tot slot ben ik druk aan het puzzelen op een nieuw boilierecept. Vooralsnog heb ik nog een kleine 30 kilo Spicy Seven in de vriezer en stiekem ben ik al weer een week voorzichtig aan het voeren op de Vecht, maar als deze boilies op zijn wil ik een eenvoudiger en liefst wat goedkoper recept met dezelfde vangkracht. De eerste excel sheets zijn volgeschreven, heel binnenkort begint het kokkerellen en testen. 

Later in de week hoop ik een avondje aan de waterkant mee te kunnen pakken. Als het zover is laat ik het weten. Tot dan!

boom bedekt met mos