11 September: up and running

Goedemorgen allemaal. Een kort visverslagje. Het kostte wat moeite maar er is weer gevangen. Vanaf nu gaat alles weer crescendo!

Vrijdagavond ben ik even naar mijn snoekbaarsstekje geweest. Het plan was een klein uurtje rond de schemering en in de regen wat te werpen met de dropshothengel. Helaas was de stek bezet. Een paar jeugdige snoekvissers sleepte er met plugjes en ik heb de indruk dat ze ook wel het een en ander vingen. Het alternatief, een bruggetje verderop, was ook bezet. Er werd gekampeerd door iemand die ook een bos karperhengels bij zich had. Zonder al te veel visactie ging ik dus weer op huis aan.

Zondagmiddag dan maar. Diverse watertjes bezocht ik. Nigtevecht, ‘s Graveland, Hinderdam, Uitermeer en uiteindelijk Weesp werden aangedaan. Overal gooide ik een minuut of 10. Ik zat al met al meer in de auto dan dat ik aan het vissen was. Echter als er baars op de stek  zit dan merk je dat snel genoeg. Blijven gooien heeft dan geen zin. Alleen op die laatste locatie wist ik enkele baarsjes te vangen. Ik heb wel eens meer gevangen en het houdt qua formaat ook niet over maar vis is vis nietwaar?

een kort visverslagje

De eerste

een kort visverslagje

en de tweede

Een snoek sprong er vandoor toen ik hem het lood op de kop mikte. Onderweg kwam ik nog een familie ooievaar tegen. Ik heb daar even wat foto’s van gemaakt. Ze leken het niet erg te vinden.  Twee eendjes wilden ook op de foto.

familie ooievaar

Komende week hoop ik het normale leven weer op te pakken. De fysieke klachten zijn ondertussen verwaarloosbaar. Oa boilies draaien staat op de agenda. Er zal ook vast nog wel eens gehengeld worden.

Tot snel weer!